EjendomsWatch

Københavns dyre boliger sender køberne vestpå

En ny analyse af boligmarkedet fra Nykredit viser, at opsvinget spreder sig til områderne uden for storbyerne.

Priserne på lejligheder og huse i København er nu så høje, at boligkøbere søger ud af byen. Det fortæller Nykredit, der har lavet en større analyse af - og prognose for - boligmarkedet.

Nykredit forventer for 2017, at huspriserne landet over i gennemsnit vil stige med 3,3 procent. Usædvanligt er, at Nykredit venter den højeste stigning i priserne i Østsjælland på fem procent. Der forventes også pæne stigninger på Vest- og Sydsjælland.

"Vi forventer, at fremgangen på markedet fortsætter samtidig med, at fremgangen vil brede sig uden for de store byer."

"I dele af landet har vi først set bedringen komme inden for den seneste tid, og der vil ske mere og mere nu. Bare det, at der sker noget, vil i sig selv hjælpe markedet," siger boligmarkedsanalytiker ved Nykredit Jacob Isaksen.

Nykredit forventer ikke mindst, at det vil gå frem i områderne omkring de store byer, specielt omkring København.

"Vi har set nogle ret kraftige stigninger i priserne i de større byer. Også stigninger, der er løbet hurtigere end indkomsterne. Det kan ikke fortsætte for evigt."

"Når priserne kommer så højt op, så får man et bedre bytteforhold i forhold til at sælge boligen i København og flytte vestpå. Det presser priserne i vejret på Sjælland og dæmper udviklingen lidt i København," siger Jacob Isaksen.

Før finanskrisen, der udløste markante fald i boligpriserne landet over, var der også et flyt til yderområderne. Nykredit er dog ikke nervøs for, at fortidens synder er ved at blive gentaget.

"Jeg vil ikke sige, at udviklingen er et tegn på, at der er en boble i København. Men det er da et tegn på, at det er blevet dyrere at bosætte i København."

"Så enten skal man bo mindre eller flytte ud. Det er helt naturligt. Før krisen var der heller ikke en tilflytning til København på samme måde, som vi ser nu. Nu er der en efterspørgsel, der begrunder prisstigningerne," siger Jacob Isaksen.

Han understreger, at mens der forventes prisstigninger uden for de store byer, så er det ikke ren lykke.

"Man skal ikke forvente en prisfest i store dele af landet, men aktiviteten bliver bedre og det sætter sig i priserne," siger han.

Sparekassedirektør blæser til filialvækst

Sparekasse åbner tre nye filialer: "Der er et kæmpe behov"

Nykredit er ved at have muget ud efter nødlidende ejendomsinvestorer

Nykredit advarer investorer om uholdbare prisstigninger

Forsiden lige nu

Projektudbyder runder 160 mio. kr. i handler med Jem & Fix-ejendomme

Gennem 13 selskaber har den aarhusianske projektudbyder Blue Capital solgt ejendomme til Jem & Fix-kæden for 160 mio. kr. Selskabet køber aldrig projekter for egen regning, og den adm. direktør siger i et interview til EjendomsWatch, at netop den forretningsmodel forklarer en stor del af selskabets fremgang.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Nedenfor bringes en oversigt over de vigtigste historier i den forløbne uge, hvor endnu en milliardhandel blev en realitet, da Dades solgte Codanhuset i København, finske Capman købte Grundtvigs Hus, TK-direktør Frede Clausens afgang fik en dato og hotelkæden Radisson i et interview med EjendomsWatch fortalte om sine danske ambitioner.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier