EjendomsWatch

Nykredit advarer investorer om uholdbare prisstigninger

2017 ser ud til at blive et rekordår inden for bygning af boliger i København, og derfor skal investorerne snart begynde at være agtsomme, lyder det fra Nykredit.

Foto: Ritzau Scanpix/Sebastian Buur Gunvald

Investorerne har i flere år kunnet glæde sig over den massive efterspørgsel, der er på boliger i København. Det har været en god sikkerhed at vide, at man kunne få lejet sine boliger ud, når de engang var bygget færdige.

Og selvom det ser ud til, at der vil blive bygget flere boliger i København end nogensinde før i 2017, er det derfor også på tide, at investorerne begynder at vælge sine projekter med et andet syn på markedet, fortæller Jacob Isaksen, der er boligøkonom i Nykredit, til Berlingske Business.

"Der er et efterspørgselspres, der er bygget op gennem flere år, og udbuddet er nu begyndt at tilpasse sig til det. Sådan var det ikke på samme måde, da boligbyggeriet toppede i midten af 00erne – dengang var befolkningstilvæksten ikke så høj. Men der er også nogle risici, som investorerne må have med i deres overvejelser. Prisstigningerne på ejerboliger er i et ­niveau, som vi ikke mener er holdbart i længden, så det vil nok være en forkert præmis for et investeringsprojekt, at priserne fortsat skal stige," siger han.

Det er specielt de investorer, der bygger projektlejlighed og udlejningsejendomme, der skal begynde at vise agtsomhed ifølge Jacob Isaksen.

Man regner med, at der vil blive bygget ca. 5000 nye boliger i den danske hovedstad i 2017.

Sidste rekord inden for antallet af byggede boliger per år i hovedstaden er fra 2007. Her blev der bygget 3927 nye boliger på et år.

 Luksusbyggeri i Nordhavn kritiseres for nøl og sjusk

 SEB Pension fik 8 pct. i afkast på danske ejendomme i 2016

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier