EjendomsWatch

Alment boligselskab gik i offensiven og forvandlede tomgang til ventelister

For fire år satte det almene boligselskab Bolig Korsør gang i en ny strategi for at få bugt med den høje tomgang og sætte en stopper for milliontabene. Et fokus på udvikling og investeringer har nu mere end halveret underskuddet og skabt ventelister på boligerne.  

Foto: Colourbox

Når man driver alment boligselskab i Danmarks yderområder er det ikke de høje grundpriser og manglen på nye boliger, der kan selskabernes ledelser vågne om natten. Tværtimod kæmper flere med faldende indbyggertal, tomme boliger og manglende lejeindtægter.

Det var også tilfældet i det almene boligselskab Bolig Korsør, da bestyrelsesformand Ebbe Jens Ahlgren sammen med en helt ny bestyrelse kom ind i selskabet i 2013. Dengang kørte boligselskabet med de godt 2600 lejemål med et underskud på 6,5 mio. kr., som skulle dækkes af dispositionsfonden, som er en slags pengereserve for almene boligselskaber.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 32: Hvad er god service?

Branchen for ejendomsservice viste igen, at dens store akilleshæl er indtjeningen, mens resten af Danmark diskuterede, om udlejere har ret til at hæve huslejen, når inflationen stiger. Ugens overflyvning af de største historier på EjendomsWatch er klar.

Klumme: Forkast ny lov om andelsboliger

Den nuværende vilkårlighed i valuarvurderinger af andelsboliger vil fortsætte, hvis regeringens forslag om at ændre andelsboligloven, bliver til virkelighed, lyder det fra valuar Lars Wismann i denne klumme.

Jury på plads til Årets Ejendomsvirksomhed

EJENDOM2022: Erfarne navne fra ejendomsbranchen skal finde de bedst kvalificerede bud på vinderne af tre nye branchepriser, som uddeles på topmødet Ejendom2022 til november. Først skal EjendomsWatchs læsere og andre interesserede dog indstillle mulige kandidater.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier