EjendomsWatch

Tre jyske almene boligorganisationer går i it-samarbejde

Almene boligorganisationer i trekantsområdet vil med fælles it holde udgifterne i ro. Takker nej til at samarbejde med de store organisationer i hovedstadsområdet.

Et overordnet krav om at effektivisere den almene boligsektor for halvanden mia. kr. frem mod 2020 har fået tre boligorganisationer i trekantsområdet med godt 16.000 boliger til indlede et tættere samarbejde.

Det er Boligkontoret Fredericia, Bovia i Kolding og Østerbo i Vejle, der har indgået et strategisk it-samarbejde under navnet It-Bolig.

"Med et fælles, strategisk it-samarbejde kan vi spare mange penge på udgiftstunge områder som fx it, indkøb og jura. Derfor vil vi, på trods af øgede sikkerhedsmæssige krav og generelle sparekrav, arbejde på at kunne give vores beboere den samme eller højere service og undgå eller begrænse huslejestigninger i fremtiden," lyder det i en meddelelse fra de tre organisationers direktører.

Med det lokale vægter højt:

"Flere af de store boligorganisationer fra bl.a. hovedstadsområdet har været ude at tilbyde deres hjælp på it-området. Men med vores samarbejde sikrer vi, at vi fortsat selv kan styre processen og dermed forblive lokale og bevare nærheden til vores beboere," hedder det videre.

Forleden annoncerede 10 almene boligorganisationer, at de på samme måde tænker i fælles løsninger for at nedbringe enhedsomkostningerne.

10 boligselskaber går sammen om digitalisering

Digitalt beboermøde blev et hit hos FSB

Hver tredje almene bolig kan drives 30 pct. mere effektivt

Digitale løsninger skal sikre billigere drift af 350.000 almene boliger

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 39: Et skib i høj sø

Som en god illustration af tidernes ugunst har Roof Management afværget en truende konkurs. Spørgsmålet er, hvordan sundhedstilstanden hos andre udbydere af ejendomsprojekter ser ud. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier