EjendomsWatch

Finansposter løfter økonomien hos boligforening i Esbjerg

De finansielle markeder påvirkede sidste år økonomien noget mere end budgetteret hos Boligforeningen Ungdomsbo.

Illustration af et boligbyggeri i Esbjerg på Stengårdsvej, hvor Boligforeningen Ungdomsbo ønsker at bygge studieboliger. | Foto: PR

Boligforeningen Ungdomsbo, der administrerer godt 3500 boliger i Esbjerg, kan se tilbage på et år, hvor indtægter og udgifter overstiger budgetterne med små 17 pct. Det viser et foreningens netop aflagte årsregnskab.

Som almen boligforening skal der ikke skabes et overskud, men de budgetterede indtægter og udgifter, der var forventet at lande omkring 43 mio. kr. følges ad og lander på godt 50 mio. kr.

Det er i høj grad højere indtægter og udgifter fra beholdningen af værdipapirer, der ligger bag stigningen.

Foreningen råder over en obligationsbeholdning på 250 mio. kr., har en gæld på 178 mio. kr., mens egenkapitalen er opgjort til godt 100 mio. kr.

For 2017 hæves budgettet fra godt 43 mio. kr. til knap 46 mio. kr., fremgår det.

Boligforeningen Ungdomsbo har i alt 3630 boliger, et par institutioner og erhvervslejemål,, der bringer det samlede antal lejemål op på 3902. Målt på kvm giver det et samlet udlejningsareal på 252.806 kvm.

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Bach Gruppen får en lang næse hos medievagthund

Viborg-entreprenøren, der har flere sager om byggesjusk på samvittigheden, har indbragt flere medier til Pressenævnet på grund af deres omtale af en politianmeldelse. Nævnet finder imidlertid ikke grundlag for kritik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier