EjendomsWatch

Digitalt beboermøde blev et hit hos FSB

Det almene boligselskab FSB har eksperimenteret med digitalt beboermøde i en enkelt afdeling. Fire gange så mange som normalt deltog i det digitale møde.

Foto: /Ritzau/Mikkel Tariq Khan

Det almene boligselskab FSB har netop afholdt det første digitale afdelingsmøde i selskabets historie. Afdelingsmødet eller generalforsamlingen, som det hedder nogle steder, blev afholdt i FSB’s ungdomsboligafdeling Øselsgården på Amager, skriver selskabet i en meddelelse.

Boligselskabet har fået dispensation fra regeringen for den del af lovgivningen, der omhandler fysisk beboerdemokrati. Derfor var det muligt at lave en forsøgsordning med digitalt beboerdemokrati – og det har vist sig, at der var stemning for tiltaget, hvor fire gange så mange beboere deltog, end hvad der er tilfældet ved de normalt møder med fysisk fremmøde.

Således er der ved afdelingsmøder i det almene selskab typisk et fremmøde på 10 pct. af beboerne, imens der ved den digitale pendant var en deltagelse på hele 43 pct., skriver FSB.

Digital stemmeafgivelse

Stemmeafgivelsen lod sig gøre ved, at beboerne i de 110 ungdomsboliger registrerede sig ved hjælp af deres NemId, hvorefter de kunne lægge forslag til afdelingsmødet op på en hjemmeside, som firmaet Assembly Voting står bag. Her blev idéerne kommenteret og diskuteret for til sidst at ende som endelige forslag til afstemning.

Tiltag som tag over cykelstativer, udlejning af festlokaler og fælles maddag var blandt de mange forslag, som beboerne kunne sætte deres digitale hak ved.

Det er ifølge FSB også planen, at ungdomsboligafdelingen i 2017 skal holde et digitalt afdelingsmøde, hvor spørgsmålet om, hvor digitale afdelingens møder skal være fremover, skal op at vende.

Det digitale afdelingsmøde er ikke det første tiltag af den slags i lige præcis denne afdeling – beboerne, der flyttede ind i forsommeren i år, er i forvejen en del af en mere digital boligafdeling, hvor dørtelefonerne for eksempel stiller om til mobilen.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Den svære afsked

Udskiftning i ledelseslaget hører til livets gang i den danske ejendomsbranche, men som vi så eksempler på i den forgange uge, kan det gøres mere eller mindre elegant. Samtidig gjorde nogle af de helt store aktører sig gældende, og den største af dem alle truede ligefrem med at vende Danmark ryggen.

Aftale med ny statslig superfond betyder fuldt hus hos pensionsinvestor i Nordhavn

AP Ejendomme og Danmarks Eksport- og Investeringsfond indgår lejeaftale til et trecifret millionbeløb, der gør den nye offentlige fællesfond til ankerlejer i det knap 17.000 kvm store Orienthuset, som står klar i Nordhavn til marts. Adm. direktør hos AP Ejendomme Peter Olsson beretter om markant lejerinteresse fra både ind- og udland.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier