Beboere i almene boligområder er generelt trygge og tilfredse

Undersøgelse har spurgt beboere i de 198 største almene boligområder, som løbende måles ud fra såkaldte parallelsamfund-kriterier. 
Gellerupparken i Aarhus er et af de almene boligområder, som fremgår på listen over parallelsamfund, som tidligere blev kaldt ghettoer. | Foto: Joachim Ladefoged
Gellerupparken i Aarhus er et af de almene boligområder, som fremgår på listen over parallelsamfund, som tidligere blev kaldt ghettoer. | Foto: Joachim Ladefoged

Beboere i de almene boligområder er overordnet både tilfredse og trygge, hvor de bor, konkluderer Landsbyggefonden i ny undersøgelse, skriver Fagbladet Boligen.

Undersøgelsen viser generelt en relativ høj grad af tilfredshed på tværs af de undersøgte beboelsesområder, som tæller de 198 store almene boligområder, som Social-, Bolig- og Ældreministeriet løbende monitorerer for de såkaldte parallelsamfund-kriterier

De 198 områder står for 35,5 pct. af beboerne i den almene boligsektor, fremgår det.

Helt konkret er der tale om 80 pct. af undersøgelsens medvirkende, som er tilfredse med deres boligområde, mens tre ud af fire adspurgte føler sig trygge i det område, de bor. 

Landsbyggefonden har i alt udført 18.018 interview med beboere i områder, der fremgår på listen over parallelsamfund. 

For at danne et sammenligningsgrundlag har Landsbyggefonden også gennemført 3807 interview med beboere fra en anden type alment boligområde samt 4263 personer, der bor uden for den almene boligsektor.

Konklusionen lyder blandt andet, at der er en relativ høj grad af tilfredshed på tværs af de 198 områder, dog en smule lavere i omdannelsesområderne. Det er områder, der tidligere har været på listen over parallelsamfund. 

En stor del af tilfredsheden kommer ifølge undersøgelsen af at høre til et fællesskab, en grundlæggende tryghed og at andre beboere også synes, at boligområdet er et godt sted at bo, skriver Fagbladet Boligen. 

Det konkluderes samtidig i undersøgelsen, at tilfredsheden er lidt lavere i de 198 områder, der er defineret som parallelsamfund, end i resten af den almene sektor.

Efter tre år, hvor antallet af parallelsamfund var faldende, steg det i 2023 fra 10 til 12, oplyste Social-, Ældre- og Boligministeriet sidste år, da den årlige opgørelse blev præsenteret.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også