”Stor og erfaren kapacitet” skal løfte omfangsrigt Vollsmose-projekt

Den nye adm. direktør i Arealudviklingsselskabet Fremtidens Vollsmose, Tove Skrumsager Frederiksen, skal lede ”et projekt med et vigtigt samfundsmæssigt perspektiv om at skabe social bæredygtighed.”
Tove Skrumsager Frederiksen, nyudpeget direktør for Fremtidens Vollsmose. | Foto: PR
Tove Skrumsager Frederiksen, nyudpeget direktør for Fremtidens Vollsmose. | Foto: PR

Det bliver Tove Skrumsager Frederiksen, der fra 1. april skal stå i spidsen for forvandlingen af den udsatte Odense-bydel Vollsmose. Det skriver Arealudviklingsselskabet Fremtidens Vollsmose i en pressemeddelelse.

Den nye adm. direktør, der er uddannet civilingeniør og har en master i organisationspsykologi, kommer med ledererfaring fra et andet arealudviklingsselskab, Køge Kyst, og har desuden arbejdet med udformningen af Amager Strand i København.

Tove Skrumsager Frederiksen kommer fra en stilling som vicedirektør i By, Kultur og Miljøområdet i Frederiksberg Kommune.

Ifølge Peter Winther, formand for arealudviklingsselskabet og derudover bl.a. partner og tidligere topchef hos erhvervsmægleren Colliers, har man hentet en ”stor og erfaren kapacitet.” 

”Tove er stærk i samtlige discipliner inden for planlægning og byudvikling, og hun har ikke mindst blik for, hvad der skal til for at skabe varierede, både socialt og miljømæssigt bæredygtige byområder med god arkitektur og gode byrum, som understøtter sammenhængskraften og livet i byen,” siger Peter Winther i meddelelsen.

Bag Arealudviklingsselskabet Fremtidens Vollsmose står Odense Kommune, boligselskaberne Fyns Almennyttige Boligselskab (FAB) og Civica samt AP Ejendomme, der investerer 700 mio. kr. i projektet. Kvartetten skal udvikle et område med byggegrunde på knap 400.000 kvm i alt.

”Fremtidens Vollsmose er et ambitiøst og komplekst projekt, men først og fremmest et projekt med et vigtigt samfundsmæssigt perspektiv om at skabe social bæredygtighed,” lyder det fra Tove Skrumsager Frederiksen.

”Når man som jeg brænder for god byudvikling for fremtiden, for bæredygtighed i bredeste forstand, og for byområder og byrum i høj kvalitet som understøtter fællesskaber, så glæder jeg mig til at kunne bidrage til denne store og vigtige samfundsopgave.”

Konkret går planen ud på at opføre 1600 privatboliger i Vollsmose, hvor 1000 almene boliger, der er mellem 54 og 40 år gamle, rives ned, og de resterende 1800 renoveres. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også