EjendomsWatch

Pengestærke investorer kæmper om at blive del af omfattende byggeprojekt i Vollsmose

En trio med Odense Kommune i spidsen skal ud fra en kreds af fem bydende investorer nu vælge én, der skal være med til at udvikle det 370.000 kvm store areal i bydelen Vollsmose, og som bl.a. vil få mulighed for at købe byggegrund til mindst 300 nye boliger. "Kun få investorer har musklerne til at være med," lyder det fra borgmester.

Foto: Juul Frost Arkitekter

Odense-bydelen Vollsmose står over for et omfattende ansigtsløft frem mod 2030, og en håndfuld private investorer skal nu konkurrere om, hvem der sammen med kommunen, Fyns Almennyttige Boligselskab (FAB) og Civica skal udvikle de i alt 370.000 kvm store byggegrunde og sælge byggeretter til ca. 160.000 kvm nordøst for Odense. Det skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse.

Seks investorer havde ansøgt om prækvalifikation, og fem blev udvalgt – heriblandt pensionsselskaber og investeringsfonde såvel som individuelle private investorer. Den investor, der skal være med til at realisere planen for Vollsmose, får mulighed for at købe et areal til mindst 300 boliger og fungere som bygherre på et kommende kontorhus med et halvt tusind offentlige arbejdspladser.

Planen er, at der skal opføres 1600 privatboliger i Vollsmose, hvor 1000 almene boliger, der er mellem 54 og 40 år gamle, skal rives ned og de resterende 1800 renoveres.

Ifølge borgmester Peter Rahbæk Juel (S) er der tale om et af Danmarks mest ambitiøse bydelsprojekter, "hvor kun få investorer har musklerne til at være med."

"Vi vil skabe en ny bydel med nye, attraktive boliger, som kan danne rammen om det gode liv, som alle odenseanere skal have mulighed for at leve – også i Vollsmose," siger han.

"Den fysiske omdannelse af Vollsmose er det konkrete billede på de høje ambitioner, vi har for Odenses vel nok mest omtalte bydel."

Hos Civica, der råder over mere end 11.000 boliger på Fyn, glæder formand Flemming Jensen sig over, at der nu er indledt dialog med de private investorer.

"Det er vigtigt for os at få alle perspektiver på Fremtidens Vollsmose, og lykkes det os at finde en god samarbejdspartner gennem dialogen, er vi kommet et stort og vigtigt skridt nærmere realiseringen af vores fælles vision om Fremtidens Vollsmose," siger han.

Ifølge Erling Nielsen, der er formand for FAB med 8600 boliger spredt ud over Fyn, ser samtlige involverede parter Vollsmose "som en bydel fuld af potentiale."

"Vi har brug for en visionær og robust samarbejdspartner for at gøre vores ambitiøse planer for Vollsmose til virkelighed og med de ansøgninger, der nu er kommet ind, er jeg sikker på, at vi finder den helt rigtige," siger han.

Dialogen mellem Odense Kommune, de to almene boligselskaber og de nu fem prækvalificerede investorer forsætter frem til april og skal i løbet af sommeren munde ud i fem endelige bud på opgaven, hvorefter vinderen udpeges til september.

Boligselskab jagter partnere til byggeprojekter for milliardbeløb 

Odense skærper jagten på internationale investorer 

Odense Kommune vil forny Vollsmose for trecifret millionbeløb 

Mere fra EjendomsWatch

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Thylander på udsalg, to nye Nrep-fonde og en vigtig aftale for Deas var blandt nyhederne i ejendomsbranchen i den forløbne uge, der også bød på interview med MT Højgaard, Nordicom og DSB, mens Gefion Group mødte skarp kritik fra entreprenør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Seneste nyt fra Watch Medier