EjendomsWatch

AG Gruppen opfører over 100 almene boliger som del af privat byggeri

Når AG Gruppen næste år går i gang med at opføre flere almene boliger på Amager, bliver det som integreret del af et eksisterende privat lejlighedskompleks, som koncernen tidligere har bygget. KAB er bygherre på det kommende projekt.

Det almene boligprojekt ved Amager Strandpark skal smelte sammen med de eksisterende private lejligheder i området. | Foto: PR-visualisering

AG Gruppen skal opføre 109 almene boliger på to byggefelter tæt på Amager Strandpark for administratoren KAB. Det skriver den Odense-baserede projektudvikler i en pressemeddelelse.

Projektet, der er tegnet af Årstiderne Arkitekter og Juul Frost Arkitekter, består af 32 ungdomsboliger på Strandlodsvej og 69 familieboliger på adressen Ved Amagerbanen – et område, hvor AG Gruppen tidligere har opført private lejeboliger.

"Som udviklere tænker vi meget over, hvordan vores projekter kan bidrage til at skabe en sund og bæredygtig by med plads til forskellighed. Derfor har vi også tænkt de almene boliger ind i projekterne helt fra starten, hvor de bliver en naturlig del af det eksisterende private byggeri," siger Tony Christrup, direktør i AG Gruppen i meddelelsen.

"Arkitektur skal nemlig ikke skabe skel mellem mennesker, men tværtimod opfordre til fællesskab og godt naboskab; og skabe gode rammer for at mødes og lære hinanden bedre at kende."

Det skaber en sund og mangfoldig by, når forskellige boligformer blandes, mener Tony Christrup, direktør i AG Gruppen. | Foto: PR / AG Gruppen
Det skaber en sund og mangfoldig by, når forskellige boligformer blandes, mener Tony Christrup, direktør i AG Gruppen. | Foto: PR / AG Gruppen

Ifølge Jens Elmelund, adm. direktør hos KAB, "er den gode by den blandede og rummelige by med plads til alle, og en vej til at opnå dette er netop, når almene og private bygherrer samarbejder."

Aftalen med KAB kommer i stand umiddelbart efter, at AG Gruppen har afsluttet byggeriet af 148 almene boliger og en daginstitution på den anden side af Amagerbrogade, nærmere bestemt i den sydlige del af Ørestad.

Ungdomsboligerne bliver en del af Boligforeningen 3B, mens familieboligerne bygges for Samvirkende Boligselskaber (SAB), og de forventes at stå indflytningsklar i hhv. september 2023 og august 2024.

Byggeriet påbegyndes til foråret, og Odense-firmaet Henry Jensen skal agere rådgivende ingeniør.

Frasalg giver rekordoverskud hos AG Gruppen – driften går tilbage 

103 almene boliger bliver del af Amager-landsby – Nrep og Casa er med ombord 

Almen firkløver skal bygge 500 lejeboliger på Amager Fælled 

Mere fra EjendomsWatch

DI opretter nyt talerør: DI Ejendom

Talerøret Ejendomdanmark får ny konkurrent i erhvervsorganisationen DI, der sammen med ti selskaber i branchen etablerer DI Ejendom. Jeudan-direktør er blandt de drivende kræfter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier