EjendomsWatch

Sweco vinder rådgiveropgave i Helsingør med trecifret millionpotentiale

Rådgivningskoncernen Sweco får over de kommende fire år til opgave at vedligeholde, renovere og bygge nye almene boliger i og omkring Helsingør for selskabet Boliggården. Aftalen blev vundet i konkurrence med fire andre tilbudsgivere.

Boligområdet Nøjsomhed er en del af det almene boligselskab Boliggården med i alt 6000 lejemål. | Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Den danske afdeling af den svenske rådgiverkoncern Sweco, der har arkitekt- og ingeniørbistand som ekspertise, har indgået en fireårig rammeaftale med Boliggården i Helsingør om at udvikle og udvide det almene boligselskabs ca. 6000 lejemål. Det skriver Sweco i en pressemeddelelse.

Sweco oplyser til EjendomsWatch, at "værdien af de enkelte opgaver under rammeaftalen forventes at ligge i intervallet 250.000 til 100 mio. kr. de kommende fire år" og kan på nuværende tidspunkt ikke komme den anslåede værdi nærmere.

"Vi er meget stolte af, at vi er blevet valgt som totalrådgiver på det her samarbejde, hvor vi skal løfte de fysiske rammer for de mange beboere og skabe nye, bæredygtige fællesskaber," siger siger Eva Bjerring, markedschef i Sweco, i meddelelsen.

"Aftalen er et udtryk for, at Boliggården ser en stor værdi i vores tværfaglige, helhedsorienterede tilgang til at arbejde med beboere, boligkvalitet og bæredygtighed i den almene sektor."

Ifølge Benny Mulbjerg, bygge- og projektudviklingschef hos Boliggården, er der lagt "ambitiøse udviklingsplaner for de kommende års renoveringsprojekter og nybyggerier til gavn for beboerne", og han bakkes op af boligselskabets strategiske rådgiver, Molt Wengel Advokatpartnerselskab.

"Vi har gode erfaringer med Sweco som rådgiver på projekter, og vi deler deres tilgange til samarbejdet i byggeprocessen. Netop samarbejdet er essentielt for at opnå det fulde potentiale i de planlagte byggerier," siger advokat Betina Kristiansson.

Beboerinddragelse og bæredygtighed fremhæves af Sweco desuden som centrale punkter i aftalen, der blev vundet i konkurrence med fire andre tilbudsgivere.

Netop Boliggården har i år været i fokus i en sag om 100 familier i bebyggelsen Nøjsomhed, som boligselskabet havde opsagt i et forsøg på at ændre beboersammensætningen, hvilket førte til at Boliggården trak otte familier, der nægtede at fraflytte og mente, at der var tale om diskrimination i forbindelse med regeringens såkaldte ghettolov, i retten.

Boliggården, der ønskede at renovere de berørte lejligheder og give personer over 50 år med arbejde fortrinsret til boligerne, fik i november byrettens ord for, at man var i sin gode ret til at smide beboerne ud.

Boligselskab får medhold i masseopsigelser af lejere

Boligselskab finder ny midlertidig ledelse efter fyring

Arkitektopkøb løfter Sweco Danmark i tredje kvartal

Danmark var en skuffelse for Sweco i første kvartal 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 39: Et skib i høj sø

Som en god illustration af tidernes ugunst har Roof Management afværget en truende konkurs. Spørgsmålet er, hvordan sundhedstilstanden hos andre udbydere af ejendomsprojekter ser ud. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier