EjendomsWatch

Frederiksberg-beboere vil sagsøge KAB efter renovering

Beboere i Søndermarken på Frederiksberg klargør et sagsanlæg mod den almene boligorganisation KAB. Striden har rod i en mangelfuld og forsinket renovering. Beboerne vil have erstatning.

Beboerne er utilfredse med, at de har betalt fuld husleje, mens lejlighederne har været lukket ned. Foto: PR

En gruppe beboere i Søndermarken-bebyggelsen på Frederiksberg forbereder et sagsanlæg mod den almene boligorganisation KAB, fordi man ikke mener, at organisationen har holdt, hvad den lovede, da en renovering har trukket ud, skriver TV2 Lorry.

Beboernes anke går på, at de føler sig ramt af byggerod, støj, snavs og skadelige stoffer som asbest, pcb og skimmelsvamp, samtidig med at renoveringen har været ramt af flere forsinkelser. Derudover har flere oplevet, at store dele af deres lejligheder har været lukket ned, mens de er blevet tvunget til at betale fuld husleje.

Derfor ønsker de nu erstatning.

"Vi ønsker selvfølgelig at opnå rettens ord for, at KAB ikke har levet op til deres planer, og at de ikke har holdt, hvad de har lovet," siger beboernes talsmand, Magnus Beck Roslund, til TV2 Lorry.

KAB har ikke ønsket at stille op til interview med mediet, men skriver i en skriftlig kommentar:

"KAB vil på baggrund af bl.a. sagen i Søndermarken arbejde for, at genhusning i højere grad bliver anvendt i større renoveringssager. I sidste ende træffes beslutningen af afdelingsmødet (beboerne) i den aktuelle boligafdeling, som står over for en renovering, samt af boligorganisationen. Efterfølgende godkendes det i kommunen, hvis der er huslejepåvirkning," skriver KAB.

Beboerne får juridisk assistance af Morten Hertz fra Invictus Advokater.

Det er ikke første gang, at Søndermarken-bebyggelsen er i vælten. Frederiksberg Forenede Boligselskaber (FFB), der administreres af KAB, er bygherre og ejer, har fået en advokat til at undersøge de mulige juridiske konsekvenser overfor entreprenøren Enemærke & Petersen, der gennemfører renoveringen.

Det sker efter, at entreprenøren tidligere i år fik en række kommunale påbud.

Der er 433 boliger i Søndermarken, og der bor ca. 1500 beboere.

Boligselskab pudser advokat på MT Højgaard-selskab: "En meget kompleks sag"

Nyt påbud stopper skandaleramt renovering i Søndermarken

MTH-selskab vinder projekt til trecifret millionbeløb

JJW Arkitekter skal højne kvaliteten af almene boliger

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier