EjendomsWatch

Medie: Netværk af ejendomsspekulanter handler med faldefærdige huse

Kendt ansigt fra krakket af Roskilde Bank er central i nye anklager om ejedomsspekulation. Det beretter Berlingske.

En række ejendomsspekulanter ejer i alt 28 huse på Lolland og Falster, skriver Berlingske. Huset her er fra Lolland men er taget i en anden forbindelse og er ikke en del af denne sag. Foto: Marius Nyheim

Et netværk af ejendomsspekulanter har på tvangsauktioner købt i alt 77 faldefærdige huse fordelt på 26 danske kommuner, ikke mindst på Lolland, Falster og Bornholm.

Det skriver Berlingske.

Spekulanterne har i mange tilfælde trodset retskendelser, skimmelsvamp og krav fra lejere, som har tabt penge efter fraflytning. Netværket består af selskaber, der beskrives som internt forbundne, og som ser ud til at handle med hinanden for nogle opskruede boligværdier.

"Man har derefter fået lejere til at betale en høj husleje og betaler ikke långivere og pengekrav. Pengene forsvinder ud i et større netværk af selskaber," siger Pernille Bisgaard, advokat med speciale i konkursboer, til Berlingske.

Begge de to ejendomsinvestorer Erik Friedlænder og Kenneth Schwartz Thomsen, kendt for sin rolle i forbindelse med kollapset af Roskilde Bank, bliver nævnt i sagen men afviser alle anklager.

 

ABF-direktør: Ministers udspil til boligindgreb imødekom andelsboliger fint

PFA køber den fjerde andelsboligforening på et halvt år – afviser tale om bevidst strategi

Jyske Bank forudser prisfald på 20-30 pct. hvis regeringens boligudspil bliver til lov

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier