EjendomsWatch

Landsbyggefonden fremskynder jysk boligprojekt til over 300 mio. kr.

Flere end 300 boliger i det vestlige Aalborg har fået fremrykket en længe planlagt renovering med penge fra Landsbyggefonden. Moderniseringen ventes at løbe op i 335 mio. kr.

En del af Himmerland Boligforenings afdeling otte. | Foto: Himmerland Boligforening

En gennemgribende renovering af en boligafdeling i Aalborg Vestby er blevet fremrykket af Landsbyggefonden, som medfinansierer moderiseringen, der bl.a. omfatter udskiftning af tag og vinduer samt indvendige ting som nye gulve.

Der er tale om Himmerlands Boligforenings afdeling otte i det såkaldte "Søheltekvarter" i Aalborg.

Ifølge Ole Nielsen, adm. direktør i Himmerland Boligforening, er det nødvendigt at renovere bygningerne, som han betegner som "nedslidte".

"Der er tale om et typisk, sammenhængende boligområde fra den tidlige efterkrigstid, hvis grundudtryk vi gerne vil fastholde. Derfor gennemfører vi en skånsom renovering med respekt for de eksisterende kvaliteter. Det betyder blandt andet, at tag og vinduer bliver udskiftet i tråd med den oprindelige arkitektur, mens vi bearbejder altaner og gavle med henblik på en øget integration i arkitekturen og ud fra energimæssige overvejelser," udtaler Ole Nielsen i en pressemeddelelse, hvor det oplyses, at renoveringen ventes at beløbe sig til 335 mio. kr.

I dag består afdelingen af 308 boliger. Efter renoveringen vokser det tal til 311.

Byggeri og rådgivere jubler: Renoveringsplan skaber job, bedre boliger og mindre CO2

Regeringen vil renovere i den almene boligsektor for 30 mia. kr. 

Formand om milliardplan for renovering: Nu kan vi få bugt med efterslæb 

MT Højgaard-chef er tilfreds trods lavere lønsomhed 

 

Mere fra EjendomsWatch

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Thylander på udsalg, to nye Nrep-fonde og en vigtig aftale for Deas var blandt nyhederne i ejendomsbranchen i den forløbne uge, der også bød på interview med MT Højgaard, Nordicom og DSB, mens Gefion Group mødte skarp kritik fra entreprenør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Seneste nyt fra Watch Medier