Viceværter i nyt samarbejde om ekstra coronahjælp til udsatte beboere

Påbuddet om at blive hjemme for at undgå covid-19-smitte gør de i forvejen udsatte borgere endnu mere sårbare og isolerede. Derfor har viceværter i de almene boligselskaber sammen med Boligkontoret Danmark igangsat et nyt initiativ til at hjælpe dem, som har det sværest.
Udover at slå græs tilbyder flere viceværter i landets boligselskaber at yde ekstra hjælp til udsatte borgere under coronakrisen. | Foto: PR / Boligkontoret Danmark
Udover at slå græs tilbyder flere viceværter i landets boligselskaber at yde ekstra hjælp til udsatte borgere under coronakrisen. | Foto: PR / Boligkontoret Danmark

Udgangsforbud og karantæne tager hårdt på mange af danskerne, som sidder spærret inde i deres egne hjem. Men ekstra hårdt er det for de borgere, som i forvejen er udsatte.

Flere steder i landet skyder der hjælpenetværk op med danskere, som vil hjælpe gruppen af ældre og sårbare beboere, der ikke selv kan komme ud. En af dem er viceværten Hardy Schanz fra Hareskov-Værløse Andelsboligforening.

Han har startet et initiativ sammen med Boligkontoret Danmark samt flere viceværter og bestyrelser i en række almene boligselskaber. Det skal hjælpe de svage i samfundet med at få dagligdagen til at hænge bedre sammen under coronakrisen.

Det er frivilligt, om man vil være med, og indtil videre har syv viceværter valgt at indgå i samarbejdet, skriver Boligkontoret Danmark i en pressemeddelelse.

De tilbyder at købe ind for beboere, som ikke selv må gå ud.

"Rent praktisk tilbyder vi, at beboerne kan ringe ind til ejendomskontoret og bede os om at handle ind for dem. Derefter afleverer vi indkøbene på trappen foran døren, så vi undgår fysisk kontakt," fortæller Hardy Schanz.

Da viceværternes sædvanlige arbejdsopgaver i beboernes hjem lige nu er stærkt begrænset for at undgå smittespredning med covid-19, har de til gengæld fået tid til at kunne levere den ekstra service.

"Det er et fantastisk initiativ, som viser, at vores viceværter i den grad har hjertet med på arbejdet, og jeg har derfor sendt opfordringen videre til deres kolleger i vores øvrige boligselskaber sammen med en besked om fortsat at holde fokus på at mindske smittespredning," siger Lars Lehmann, som er forvaltningsdirektør i Boligkontoret Danmark.

Selskabet er en af landets største almene boligadministrationer med godt 32.000 lejeboliger for 60 boligselskaber og 11 kommuner fordelt over hele landet.

Digitalt wakeup-call til ejendomsbranchen med corona: "Det er måske ikke så dårligt"

Hotelejer hjemsender 7500 ansatte i Norden

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også