EjendomsWatch

Bo-Vita anklages for at skjule viden om salg af Mjølnerparken i København

Boligselskabet kritiseres for at skabe utryghed ved ikke at svare på spørgsmål. Referat viser, at boligselskabet holder på oplysninger for ikke at sprede utryghed.

Udsigten til at beboere skal rykke ud af deres boliger i Mjølnerparken som følge af et salg har fået flere op på barrikaderne. | Foto: Miriam Dalsgaard

Når halvdelen af Mjølnerparken på Nørrebro i København snart skal sælges for at leve op til den nye ghettopakke, betyder det, at mere end hundrede familier skal flytte fra deres hjem. Beboere kritiserer nu boligselskabet Bo-Vita for at skabe utryghed ved ikke at informere dem i tilstrækkelig grad om processen, skriver Dagbladet Information.

Beboerrådsformand Mohammad Aslan er frustreret over, at beboerne ikke er blevet inddraget i salgsprocessen og ikke kan få svar på deres spørgsmål.

"En ting er, at selskabet ikke orienterer ordentligt. De inddrager heller ikke beboerforeningen i noget som helst. Kommunens og boligselskabets møder bliver dækket af med lukkede punkter på dagsordenerne," siger han til Information.

Lignende oplevelse har advokat Eddie Khawaja, der repræsenterer 42 beboere i Mjølnerparken. Hans klienter har allieret sig med ham, fordi de frygter at blive tvunget ud af deres boliger.

"Det er meget uigennemskueligt med de informationer, som Bo-Vita giver beboere i Mjølnerparken. De får oplysninger til informationsmøder, hvor vi ved, at der ikke gives det fulde billede," siger han.

En række beboere i Mjølnerparken fortæller til Information, at de føler sig utrygge, fordi de mangler informationer om deres rettigheder, blandt andet i forbindelse med genhusning. En af dem er beboeren Leila.

"Jeg føler, at boligselskabet skjuler ting og ikke tænker på beboerne. De forklarer ikke, hvad konsekvensen er for os. For eksempel om vi kan blive genhuset permanent i Mjølnerparken, hvis ikke vi vil flytte. Det vil de ikke svare på," siger Leila, der er et opdigtet navn, da hun ønsker at være anonym.

Den manglende information ligner en bevidst strategi fra boligselskabets side. En aktindsigt i et referat viser, at selskabet på indledende møder har besluttet at informere beboerne "i mindre grad og først i sidste fase" om det forestående salg.

Formanden for Bo-Vita, Jan Hyttel, forstår ikke kritikken fra Mohammad Aslam eller Eddie Khawaja:

"Som det fremgår af referatet, ønsker Bo-Vita at informere beboerne, når Bo-Vita ved, hvilke boliger der skal sælges. Dette er sket ud fra et hensyn om at undgå at skabe utryghed blandt beboerne om, hvem der skal flytte og hvornår. Det er helt afgørende, at vi kan holde det, som vi lover, og der skal vi være meget længere i processen, før vi melder noget konkret ud," svarer formanden i en mail til Information.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Information.)

Direktør: Udskældte byggesagshonorarer i Bo-Vita holder sig inden for loven

Nybyggeri kan forgylde formand for Bo-Vita

København øremærker trecifret millionbeløb til almene boliger

Mere fra EjendomsWatch

Poul Erik Bech spår 20 pct. nedgang i salget af privatboliger næste år

Stigende grundskatter kan udløse "en deroute, der vil noget" i priserne, lyder det fra mæglerveteranen Poul Erik Bech i anledning af ny undersøgelse blandt investorer og lejere. Den viser, at 2022 vil byde på et markant fald i aktiviteten på privatboligmarkedet. Og en dark horse lurer i horisonten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier