EjendomsWatch

København øremærker trecifret millionbeløb til almene boliger

Borgerrepræsentationen i København afsætter 228 mio. kr. til almene boliger i 2020. Der skal sikres tilgængelige boliger i et presset boligmarked, lyder det.

Overborgmester Frank Jensen (S) har stået i spidsen for budgetforhandlingerne. Her er han på rundvisning i Mjølnerparken. | Foto: Miriam Dalsgaard/Ritzau Scanpix

I Københavns Kommunes budget for 2020, der blev præsenteret onsdag, har Borgerrepræsentationen reserveret midler i en almen bolig-pulje, der skal bruges til kapitalindskud fra kommunen. Beløbet lyder på i alt 228,1 mio. kr., hvilket med 10 pct. i grundkapital burde række til byggerier i boligselskaber og -foreninger med en samlet anskaffelsessum på godt 2,2 mia. kr.

Grundlaget for den trecifrede million-pulje forklares i budgettet med, at der i København er pres på boligmarkedet.

"Befolkningsvæksten i København skaber pres på boligmarkedet. Kommunen kan sikre billige og tilgængelige boliger," skriver de seks partier i aftalepapiret, der er underskrevet af Socialdemokratiet, Enhedslisten, Alternativet, Radikale, SF og Venstre.

Derfor vil kommunen stille krav om almene boliger i kommende lokalplaner og yde tilskud til at opføre ungdomsboliger, bofællesskaber, seniorboliger og familieboliger.

Beløbet på de 228,1 mio. kr. svarer ca. til 600 familieboliger og boliger i bofællesskaber og 600 ungdomsboliger, fremgår det.

Udover puljen til almene boliger er der bevilget 800 mio. kr. til en ny skole i Ørestad, og i øvrigt er fokus på at skabe en bæredygtig hovedstad i 2020.

Boligministeren vil have et mere blandet København

Mere fra EjendomsWatch

Tidligere topchef forlader Colliers

Efter ti år hos Colliers har den tidligere adm. direktør Jeppe Schønfeld besluttet sig for at stoppe som partner hos erhvervsmægleren. ”Jeg har i noget tid følt et behov for nye udfordringer og en ændret anvendelse af min tid,” forklarer han.

Bestyrelsesformand kan være i spil til direktørstol i AAB

Jagten på ny adm. direktør i AAB er startet. Et rekrutteringsbureau er for første gang i boligforeningens historie hyret til at finde de rette kandidater. Bestyrelsesformand ønsker ”stærk profil, der kender AAB indgående.” Flere kilder peger på, at den karakteristik er skabt til ham selv. Ledelsesrådgiver advarer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier