EjendomsWatch

København øremærker trecifret millionbeløb til almene boliger

Borgerrepræsentationen i København afsætter 228 mio. kr. til almene boliger i 2020. Der skal sikres tilgængelige boliger i et presset boligmarked, lyder det.

Overborgmester Frank Jensen (S) har stået i spidsen for budgetforhandlingerne. Her er han på rundvisning i Mjølnerparken. | Foto: Miriam Dalsgaard/Ritzau Scanpix

I Københavns Kommunes budget for 2020, der blev præsenteret onsdag, har Borgerrepræsentationen reserveret midler i en almen bolig-pulje, der skal bruges til kapitalindskud fra kommunen. Beløbet lyder på i alt 228,1 mio. kr., hvilket med 10 pct. i grundkapital burde række til byggerier i boligselskaber og -foreninger med en samlet anskaffelsessum på godt 2,2 mia. kr.

Grundlaget for den trecifrede million-pulje forklares i budgettet med, at der i København er pres på boligmarkedet.

"Befolkningsvæksten i København skaber pres på boligmarkedet. Kommunen kan sikre billige og tilgængelige boliger," skriver de seks partier i aftalepapiret, der er underskrevet af Socialdemokratiet, Enhedslisten, Alternativet, Radikale, SF og Venstre.

Derfor vil kommunen stille krav om almene boliger i kommende lokalplaner og yde tilskud til at opføre ungdomsboliger, bofællesskaber, seniorboliger og familieboliger.

Beløbet på de 228,1 mio. kr. svarer ca. til 600 familieboliger og boliger i bofællesskaber og 600 ungdomsboliger, fremgår det.

Udover puljen til almene boliger er der bevilget 800 mio. kr. til en ny skole i Ørestad, og i øvrigt er fokus på at skabe en bæredygtig hovedstad i 2020.

Boligministeren vil have et mere blandet København

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier