EjendomsWatch

København øremærker trecifret millionbeløb til almene boliger

Borgerrepræsentationen i København afsætter 228 mio. kr. til almene boliger i 2020. Der skal sikres tilgængelige boliger i et presset boligmarked, lyder det.

Overborgmester Frank Jensen (S) har stået i spidsen for budgetforhandlingerne. Her er han på rundvisning i Mjølnerparken. | Foto: Miriam Dalsgaard/Ritzau Scanpix

I Københavns Kommunes budget for 2020, der blev præsenteret onsdag, har Borgerrepræsentationen reserveret midler i en almen bolig-pulje, der skal bruges til kapitalindskud fra kommunen. Beløbet lyder på i alt 228,1 mio. kr., hvilket med 10 pct. i grundkapital burde række til byggerier i boligselskaber og -foreninger med en samlet anskaffelsessum på godt 2,2 mia. kr.

Grundlaget for den trecifrede million-pulje forklares i budgettet med, at der i København er pres på boligmarkedet.

"Befolkningsvæksten i København skaber pres på boligmarkedet. Kommunen kan sikre billige og tilgængelige boliger," skriver de seks partier i aftalepapiret, der er underskrevet af Socialdemokratiet, Enhedslisten, Alternativet, Radikale, SF og Venstre.

Derfor vil kommunen stille krav om almene boliger i kommende lokalplaner og yde tilskud til at opføre ungdomsboliger, bofællesskaber, seniorboliger og familieboliger.

Beløbet på de 228,1 mio. kr. svarer ca. til 600 familieboliger og boliger i bofællesskaber og 600 ungdomsboliger, fremgår det.

Udover puljen til almene boliger er der bevilget 800 mio. kr. til en ny skole i Ørestad, og i øvrigt er fokus på at skabe en bæredygtig hovedstad i 2020.

Boligministeren vil have et mere blandet København

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier