EjendomsWatch

Debattør langer ud mod almene boligbosser

Beboerne i den almene boligsektor bliver tromlet i en grad, så beboerdemokratiet mest ligner et elevråd, lyder bredsiden fra debattør og forfatter.

Lars Olsen, samfundsdebattør og forfatter, har ikke meget til overs for den måde, som den almene boligsektor styres på. | Foto: Lars Krabbe / Jyllands-Posten

Den almene boligsektor bliver styret af magtfulde direktører, der gør beboerne retsløse, lyder det fra samfundsdebattøren og forfatteren Lars Olsen i et opinionsindlæg i Jyllands-Posten.

Han mener, at det såkaldte bebeoerdemokrati er bedre til at arrangere julefester end til at kæmpe for lejernes interesser.

Konkret henviser han til en forestående renovering i Humlebæk Boligselskab, hvor han bor. Her skal individuelle køkkener fra 2009, som der stadig er gæld i nu, rives ned, uanset om beboerne ønsker det eller ej. I stedet skal de udskiftes af standardkøkkener.

Ifølge ham styres det Domea-administrerede Humlebæk Boligselskab, "af en lille kreds", der sætter beboerne pistolen for panden.

"Men beboerdemokratiet er ikke en lejerforening – når boligbosserne tromler, ligner det mest et elevråd," skriver Lars Olsen.

"Da formanden tog den vellønnede tjans som bygherreleder, blev hendes næstformand ny formand og en nær veninde ny næstformand. Aktive beboere ved, at hvis de vil ind i varmen, skal de stå sig godt med inderkredsen," fortsætter han.

Han har også sin egen forklaring på, at sådanne ting kan foregå uden at vække opsigt:

"Almene boliger omtales kun i medierne i forbindelse med ghettoerne, der udgør 6 pct. af boligerne. Og forklaringen er enkel. Ikke mange politikere, journalister og meningsdannere bor alment. Almene beboere er typisk arbejderklasse, lavere middelklasse og pensionister," skriver Lars Olsen.

Hele debatindlægget kan læses via dette link.

Løn- og bonusforhold i Bo-Vita granskes af kommunalt tilsyn

Borgmester kritiserer Bo-Vita for at svække den almene boligsektors omdømme

Almen boligforening beskyldes for at tilsidesætte demokratiet 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier