EjendomsWatch

KAB og Skanska vil bygge 500 boliger på Amager

Boligerne, hvoraf halvdelen skal være almene, vil udgøre starten på en ny bydel i København med op til 15.000 boliger.

KAB og Skanskas projekt Kløverhaven, der skal blive en del af den nye bydel Kløverkvarteret, skal rumme i alt 500 almene lejeboliger og ejerboliger. | Foto: PR / KAB

Den almene boligorganisation KAB og entreprenørkoncernen Skanska vil skyde den nye bydel Kløverkvarteret på Amager i gang med byggeriet af 500 boliger under navnet Kløverhaven.

Boligerne får placering øst for Kløvermarkens fodboldbaner, og halvdelen skal være almene familie-, senior-, ungdoms- og plejeboliger. De resterende 250 boliger skal være ejerboliger, skriver Fagbladet Boligen torsdag.

"Der er blandt boligsøgende kæmpestor efterspørgsel på billige boliger i København og dermed på almene boliger. Billige boliger er også efterlyst af politikerne," siger Jens Elmelund, adm. direktør for KAB, til fagbladet.

Forhandlingerne om en ny kommuneplan er i gang på Københavns Rådhus, og 12. december skal Borgerrepræsentationen afgøre, om de nye boliger kan blive en realitet.

For at planerne for området, der ligger ca. ti minutter på cykel fra Rådhuspladsen i København, kan lade sig gøre, skal kommuneplanen for området, som i dag er tiltænkt industri og erhverv, laves om. Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune har tidligere sagt til TV2 Lorry, at en ændring af lokalplanen kræver, at der findes en løsning på de trafikale udfordringer for Nordøstamager.

En undersøgelse, som Via-Trafik, har lavet for Skanska i 2019, sandsynliggør udvikling af op til 4000 boliger i Kløverkvarteret med begrænsede investeringer i supplerende cykelsti, trafikregulering og busruter.

Kløverkvarteret skal strække sig over 750.000 kvm og rumme op til 15.000 boliger. Skanska ejer 285.000 kvm jord i området.

Boligministeren vil fjerne gebyr-benspænd for mere alment boligbyggeri

KAB: Dom kan bremse byggeri af taglejligheder i København

Frank Jensen kræver økonomisk bidrag til ny metro inden byggeri på Refshaleøen

Overborgmester vil fortsætte byggeboom i København mindst 12 år endnu

PFA satser over halv milliard på Amager-projekt 

Mere fra EjendomsWatch

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Thylander på udsalg, to nye Nrep-fonde og en vigtig aftale for Deas var blandt nyhederne i ejendomsbranchen i den forløbne uge, der også bød på interview med MT Højgaard, Nordicom og DSB, mens Gefion Group mødte skarp kritik fra entreprenør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Seneste nyt fra Watch Medier