EjendomsWatch

PFA satser over halv milliard på Amager-projekt

Pensionsselskabet køber industrivirksomheds ejendomme og forbereder bolig- og kontorplaner, selvom lokalplan ikke er på plads. Selv hvis det glipper, kommer vi ikke til at gå tomhændede fra investeringen, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn til EjendomsWatch. Datterselskab i Thylander Gruppen er med som udvikler.

PFA har købt to ejendomme samt byggerettigheder til grunden indrammet med rød markering nedenfor. | Foto: PR

PFA har købt to fuldt udlejede industriejendomme på Uplandsgade 52 samt det tilstødende område ved Vermlandsgade 55-61 på det østlige Amager tæt ved Christianshavn. Samlet forventer pensionsselskabet at investere over 500 mio. kr. i at udvikle området til knap 23.000 kvm boliger, kontor og liberalt erhverv.

I dag er der ikke lokalplan på grunden, som PFA køber af gasproducenten AGA, der bliver som lejer i en periode, mens den afvikler fabrikken, som senere skal rives ned og grunden renses op. To eksisterende industriejendomme vil blive ombygget til kontorer i rå såkaldt new yorker-stil til flere lejere, som pensionsselskabet også har etableret på Islands Brygge med god efterspørgsel til følge, forklarer Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier