EjendomsWatch

Der skal rives flere almene boliger ned i Gellerup end nødvendigt

Der skal rives flere boliger ned, end ghettopakken kræver. Det fremgår af beregninger fra Transport- og Boligministeriet, som JP Aarhus har fået aktindsigt i. Formanden for Gellerupparken kalder forholdet "grotesk".

Foto: Joachim Ladefoged/JPA

Mens der for næsten halvdelen af landets 15 ”hårde ghettoer” er søgt om dispensation for reglerne i ghettopakken for at reducere antallet af almene familieboliger, som frem mod 2030 skal rives ned, er det gået den stik modsatte vej i Gellerup/Toveshøj.

I maj indgik Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening en omfattende aftale, der ifølge Transport- og Boligministeriets beregninger, som JP Aarhus har fået aktindsigt i, betyder, at andelen af almene familieboliger ender på 31,8 pct., selv om lovkravet lyder på højst 40 pct.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Amerikansk investor køber Coop-butikker for 300 mio. kr.

11 supermarkeder på i alt 13.100 kvm har skiftet hænder i en sale & leaseback-aftale mellem Coop Danmark og amerikanske W.P. Carey. "Norden fortsætter med at være et nøglemarked for W.P. Carey," udtaler amerikanerne, der ser handlen som starten på et langsigtet partnerskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier