EjendomsWatch

Udlejningen af nye Gellerup-lejligheder går langsommere end ventet

Indtil videre er 30 ud af 114 nybyggede boliger lejet ud i de såkaldte Pionérhusene klos op ad Gellerupparken. Brabrand Boligforening fik i starten af året ti personer til åbent hus for hver nye almene bolig i et blandet byggeri i samme område.

30 ud af 114 boliger i Pionerhusene er udlejet. Foto: PR/Taurus.

Det går langsommere end ventet med at få lejet 114 nybyggede, private boliger ud i de såkaldte Pionérhusene ved Gellerupparken i Aarhus, der figurerer på regeringens ghettoliste. Indtil videre er der underskrevet lejekontrakter for 30 boliger.

En af årsagerne kan være et anderledes udlejningsmarked siger direktøren for Taurus Ejendomsadministration, der står for udlejningen af lejlighederne, til JP Aarhus.

"Vi kan mærke, at der skal arbejdes lidt mere med tingene end for to år tilbage. Det er rigtig vigtigt, at man bygger lejligheder ud fra efterspørgslen på markedet. Men der kommer 5000 nye aarhusianere til hvert år, der skal have et sted at bo, så jeg er bestemt ikke bekymret," siger Thomas Windtberg til avisen.

Han slår fast, at huslejen ikke vil blive ændret, men at Taurus i stedet har sat ind med mere reklame i radio, aviser og på sociale medier.

Vi kan mærke, at der skal arbejdes lidt mere med tingene end for to år tilbage.

Thomas Windtberg, direktør, Taurus Ejendomsadministration

Huslejen for lejlighederne i Pionérhusene, der har mellem to og fem værelser, spænder fra 6900 kr. til 12.600 kr. De billigste boliger er enten udlejet eller reserveret, fremgår det af udlejningssiden.

Keld Albrectsen, formand for Brabrand Boligforening, der står bag udlejningen af flere almene boliger i samme område, siger til JP Aarhus, at man følger udlejningssituationen nøje.

Da Brabrand Boligforening i januar 2019 inviterede til åbent hus for 17 nye almene boliger på Gudrunsvej 42 i Gellerup, havde 180 meldt sig til på forhånd.

På Aarhusbolig.dk, hvor Brabrand Boligforenings lejligheder bliver udlejet, står boligerne markeret med "kort ventetid".

Der mangler et trecifret millionbeløb til fornyelsen af Aarhus-ghetto

Analyse: Stor interesse for at bo i omdannede ghettoområder

Ny ghettoliste: Nye kriterier afføder otte nye ghettoer

Boligforening klar til at rive blokke ned i Gellerup

Der er rift om nye Gellerup-lejligheder

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier