EjendomsWatch

Almene og private samarbejder om højhuse breder sig

Samarbejde mellem almene boligorganisationer og private udviklere er blevet mere udbredt, men der er både fordele og ulemper ved at bygge i højden. KAB har forbehold, skriver Fagbladet Boligen.

Et af De Fem Søstre-tårnene i Vejle er en almen boligafdeling. Foto: Visitvejle.

Der er fordele og ulemper, når almene boligorganisationer indleder samarbejder med private bygherrer om højhuse, der kan skabe en mere blandet beboersammensætning, men også kan være svære at leje ud eller arkitektonisk klodsede.

Det skriver Fagbladet Boligen, der er udgivet af BL – Danmarks Almene Boliger.

Flere almene boligorganisationer deltager i samarbejder med private bygherrer om højhuse. Boligselskabet Domea Vejle Børkop er netop nu med i to højhusbyggerier, som begge er opført af private entreprenørfirmaer, og i Randers har Nørresundby Boligselskab fået tilladelse til at bygge almene boliger på 3.-9. etage i et kommende højhus.

"Også i Randers sker der en byfortætning. Seniorer vil til byen. Det kan kun lade sig gøre ved at skabe nye boliger ved at bygge i højden," siger Lars Emborg, direktør for Nørresundby Boligselskab, til fagbladet.

Hos KAB, der administrerer ca. 50.000 almene boliger i Storkøbenhavn, er man ikke udelukkende begejstret for højhuse, fordi de kan accelerere vinden, kaste lange skygger og fremkalde ubehagelige spejlinger, lyder det.

"Når vi får mulighed for at gå med i et højhusprojekt, kan der være økonomiske og arkitektoniske overvejelser, der opvejer ulemperne. Hvis de har en god beliggenhed i København eller Frederiksberg, forventer vi at være i stand til at leje dem ud," siger Rolf Andersson, byggedirektør i KAB, til fagbladet.

Boligselskab bygger boligtårn i ni etager i Kolding

Nej til kommunal garanti sætter en stopper for nyt højhus i Frederikshavn

Randers giver grønt lys til nye lejeboliger for 330 mio. kr.

Idémand bag milliardhøjhus: "Tre et halvt år af mit liv afgøres i eftermiddag"

AP Ejendomme vil bygge i 17 etager i Holbæk

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier