EjendomsWatch

En fjerdedel af Aarhus Ø bliver almen

Et flertal i byrådet bakkede onsdag op om at udvide kravet om 25 pct. almene boliger til hele Aarhus Ø, skriver JP Aarhus. En "vidtgående beslutning, som giver en masse problemer og bøvl," siger borgmester.

En fjerdedel af hele Aarhus Ø skal være almen. Her ses det Big-tegnede Aarhus-byggeri. | Foto: Ritzau Scanpix/Casper Dalhoff.

En fjerdedel af det første udbud af boliger – Pier 4 – i Aarhus Ø kommer til at bestå af almene boliger. Onsdag bakkede et flertal i byrådet op om at udvide kravet om 25 pct. almene boliger til hele Aarhus Ø.

Det skriver JP Aarhus.

"Det her er en vidtgående beslutning, som giver en masse problemer og bøvl. Alt andet lige vil vi komme til at bygge lidt højere og lidt tættere for at have råd til målet om almene boliger i Aarhus Ø. Vi har bygget ret tæt og højt i den første etape i Aarhus Ø. I næste etape vil man også opleve, at man bor tættere end i Aarhus' middelalderdel. Når det er sagt, er det her et godt eksempel på, hvad der skal til for at skabe en blandet by. Det står i modsætning til de beslutninger, man traf tilbage i tiden, hvor man lavede alt alment byggeri i store klumper uden for bymidten," siger borgmester Jacob Bundsgaard (S), til avisen.

Et krav om 25 pct. almene boliger i hele Aarhus Ø vil forværre kommunens samlede økonomi med ca. 40 mio. kr. ifølge Teknik og Miljø.

Afdelingen forventer dog, at der kan skabes økonomisk balance ved at reducere uspecificerede omkostninger ved kommende projekter, skriver JP Aarhus.

Bjarke Ingels-hotel tvinger almene boliger væk

Lighthouse-projekt nærmer sig grønt lys

Rift om aarhusianske lejligheder har sendt priserne i vejret i de seneste fem år

Heimstaden køber otte ejendomme for 1,1 mia. kr.

Aarhus Kommune holder tæt om økonomien bag bydelen Aarhus Ø 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier