Aarhus Kommune holder tæt om økonomien bag bydelen Aarhus Ø

Der må ikke skæres i antallet af boliger eller erhvervsarealer, hvis økonomien skal hænge sammen for bydelen Aarhus Ø, men kommunen vil ikke give offentligheden indsigt i det økonomiske regnestykke.
På Aarhus Ø ligger blandt andet "Isbjerget". | Foto: PR.
På Aarhus Ø ligger blandt andet "Isbjerget". | Foto: PR.

Hvis økonomien i udviklingen af Aarhus Ø skal hænge sammen, må der ikke skæres i antallet af forventede boliger eller erhvervsarealer på området, sagde Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø på det seneste byrådsmøde.

Men offentligheden må ikke få besked om, hvordan de økonomiske forudsætninger i udviklingsprojektet ser ud, skriver JP Aarhus.

Udviklingsplanen for Indre Aarhus Ø, der blandt andet omhandler området fra bygningen Nicolinehus og frem til Nørreport, var på dagsordenen til byrådsmødet mandag. Her var økonomioplysningerne et lukket bilag, som byrådspoltikerne ikke må offentliggøre oplysninger om.

"I bilaget står der oplysninger om, hvad det er, vi forventer. Når det handler om fremtiden, så er vi ret kede af at specificere, hvad vi forventer på dele eller konkrete projekter af Aarhus Ø. Det er jo noget, som vi skal kunne bruge i forhandlinger (om salget af grunde red.). Der dur det ikke, at modparten ved, hvad vores forventning er," siger Alvaro Arrigada, chef for budget of planlægning for Borgmesterens kontor, til avisen.

Beboerorganisationen Fællesrådet, som tidligere har givet udtryk for, at de gerne ser, at højden på de kommende bygninger ved indkørslen mod Aarhus Ø reduceres, kalder det et demokratisk problem, at de økonomiske forudsætninger ikke kan offentliggøres, fremgår det.

"Som borger i byen er det demokratisk utilfredsstillende, at man ikke vil oplyse, hvordan økonomien i projektet hænger sammen. Især når det er teknikrådmandens argument for, at der ikke kan skæres i antallet af etagemeter. Men det får vi som borgere ikke mulighed for at få indsigt i," siger Søren Møller, formand for Fællesrådet, til avisen.

Keld Hvalsø (EL), formand for Teknisk Udvalg i Aarhus Kommune er enig.

Fællesrådet ønsker, at området ved Nørreport friholdes for byggeri, og at der i stedet etableres et byrum til ophold, fremgår det. Byrådspolitikere konstaterede på byrådsmødet i forrige uge, at man ønskede besked om de økonomiske konsekvenser af at friholde området for bebyggelse.

Fra middelalderby til mini-Manhattan: Der er snart 50 højhuse i Aarhus

Aarhus-matador vil bygge rekordhøjt ved havnen

222 nyopførte boliger på Aarhus Ø solgt et år før indflytning

Aarhus tæller ned til næste udenlandske investor i byen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også