EjendomsWatch

Almene selskaber slår sig sammen: "Vi er ikke så store, som vi tror"

Tre fynske boligselskaber slår sig sammen for at stå stærkere over for fremtidens udfordringer. Samtidig kan en sammenlægning sikre større gennemslagskraft og økonomisk gevinst.

Tre almene boligselskaber slår sig sammen til ét i det sydfynske. Foto: Ritzau Scanpix/Olafur Steinar Gestsson.

De tre almene boligselskaber BSB Svendborg, BSB Gudme og BSB Egebjerg har sagt ja til at lade sig smede sammen til ét selskab. Dermed kommer knap 1800 almene boliger og omkring 200 nybyggerier, der er undervejs, alle under samme tag.

Sammenlægningen sker alene på selskabsniveau og kommer ikke til at ændre noget for beboerne, da boligafdelingerne vil fortsætte som selvstændige enheder med egen økonomi og husorden, siger Edith Petersen, organisationsbestyrelsesformand i BSB Egebjerg, i en pressemeddelelse fra boligadministratoeren Domea.dk.

"Det har været en grundig proces, og vi er helt trygge. Vi har ikke kunnet finde argumenter imod. Vi ser kun fordele og ser frem til samarbejdet."

Hun tilføjer, at tiden frem til 1. juli, hvor sammenlægningen træder i kraft, skal gå med at danne en ny organisationsbestyrelse, lave vedtægter og navngive det nye selskab.

BSB Svendborg er med sine ni afdelinger og knap 1400 boliger det største af de tre selskaber, men kan alligevel se fordele i en sammenlægning.

"Vi vil gerne stå stærkere, og vi kan se, at vi bliver udfordret i fremtiden. Vi er ikke så store, som vi tror," siger Svend Erik Johansen, organisationsbestyrelsesformand i BSB Svendborg, i meddelelsen.

BSB Gudme og BSB Egebjerg har hver omkring 200 boliger. For dem giver sammenlægningen en større stemme i det sydfynske, en større gennemslagskraft over for samarbejdspartnere samt en fælles mulighed for at spare penge i form af billigere priser på indkøb.

De to selskaber har desuden haft samme ejendomsmester og ejendomsfunktionærer, som servicerer bygninger og beboere, i halvandet år.

"Vi har snuset til samarbejde på tværs allerede, og det har fungeret ganske fint," siger Alfred Klausen, medlem af organisationsbestyrelsen i BSB Gudme, i meddelelsen.

Alle tre boligselskaber er administreret af Domeas Servicecenter Svendborg.

Fem almene boligselskaber går sammen og sparer penge

Domea finder afløser til konkursramt entreprenør på Nordhavns første almene boliger

Lejerbo-udbryder skifter navn

54 almene seniorboliger på vej i Svendborg

Enegang eller ægteskab deler den almene boligsektor

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier