EjendomsWatch

Domea finder afløser til konkursramt entreprenør på Nordhavns første almene boliger

Efter en konkurs hos den tidligere hovedentreprenør har Domea indgået en aftale med en JCN Bolig om at videreføre byggeriet af Nordhavns første almene boliger. Forsinkelsen er begrænset til nogle måneder, oplyser Domea.

Orienten bliver det første almene byggeri i Københavns Nordhavn. Foto: Illustration: KHS Arkitekter.

Byggeriet af 107 almene boliger i Københavns Nordhavn kan genoptages, efter bygherren Boligselskabet Domea København har indgået en aftale med JCN Bolig om at videreføre projektet som hovedentreprenør med blot et par måneders forsinkelse.

Det sker, efter den tidligere hovedentreprenør Daurehøj Erhvervsbyg gik konkurs i starten af december 2018, skriver Domea i en pressemeddelelse.

"Jeg er glad for den store fleksibilitet, som parterne har udvist i processen med at finde en løsning. Aftalen, som Boligselskabet Domea København har indgået med JCN Bolig, får minimale konsekvenser for de færdige boliger," siger Charlotte Nørbak, byggechef i Domea, i meddelelsen.

Med den nye aftale har det været muligt at fortsætte med betonelementmontagen over julen som planlagt, fremgår det.

"En konkurs hos hovedentreprenøren har store konsekvenser. Ikke mindst for et alment byggeri, hvor økonomien er stramt styret, og fordi vi gerne vil skabe kvalitetsboliger til en lavere husleje. Derfor har vi knoklet på højtryk for at finde en god løsning," siger Charlotte Nørbak.

Byggeriet, der skal gå under navnet Orienten, består af to karréer og skal indeholde 107 almene boliger, hvoraf ni bliver ungdomsboliger, og 24 bliver serviceboliger til Københavns Kommunes Socialforvaltning.

Karréerne skal desuden rumme café og butikker til By & Havn samt en børneinstitution til Københavns Kommunes Børne- og Ungdomsforvaltning, fremgår det.

Med den nye aftale er JCN Bolig hovedentreprenør på projektet, mens KHS Arkitekter med Dorte Mandrup Arkitekter, Bogl Landskab og Dines Jørgensen er totalrådgivere, fremgår det. Domea kommer til at stå for udlejning og drift af de færdige boliger.

Orienten bliver det første almene byggeri i Nordhavn og forventes at stå klar til indflytning i slutningen af 2019.

Domea.dk ansætter KAB-chef som regionsdirektør

Kammeradvokaten bager på den almene boligsektor

Fem almene boligselskaber går sammen og sparer penge

Domea bygger boliger bag brandstation

Domea.dk bygger 134 boliger i Nordhavn

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier