Krakket maskinhandel skal omdannes til almene boliger for 71 mio. kr.

Alfabo Kolding vil rive en gammel maskinhandel ned og opføre 36 lejeboliger i stedet, men først skal den godt 7600 kvm store grund ryddes og renses for eventuel forurening.
TBS-grunden i Brørup er godt 7600 kvm og forventes at kunne give plads til 36 lejeboliger. | Foto: Google Maps.
TBS-grunden i Brørup er godt 7600 kvm og forventes at kunne give plads til 36 lejeboliger. | Foto: Google Maps.

Boligselskabet Alfabo – det tidligere Lejerbo Kolding – vil købe den krakkede maskinhandel TBS i Brørup og opføre 36 nye lejeboliger med et budget på 71 mio. kr., skriver Jydskevestkysten.

Arealer mellem Søndergade og Vesterled i Brørup er 7636 kvm, hvilket ifølge de foreløbige skitser giver plads til 36 boliger.

"Det er slet ikke sikkert, vi ender med at bygge, som tegningen viser. Den er først og fremmest lavet for at få en idé om, hvad der er plads til på grunden. Først skal vi have nogle møder med kommunen for at høre deres planer og idéer, og først derefter går processen med den endelige plan for boligerne i gang," siger Georg Schmidt, projektudvikler i Alfabo, til avisen.

Det er Alfabo, der er bygherre på projektet, mens Snedkergården er projektudvikler og JN Arkitekter står for tegningerne, fremgår det.

Alfabo forventer, at grunden vil være forurenet, og før boligselskabet vil overtage, skal sælger foretage og betale for oprydningen.

Brørup Boligforening har også tidligere tilkendegivet interesse for at bygge på TBS-grunden, mens trak sig grundet mangel på afklaring om forureningen og nedrivning af bygningerne, skriver Jydskevestkysten Vejen.

Alfabo forventer, at boligerne kan stå klar i foråret 2021.

Lejerbo-udbryder skifter navn

Nyt boligområde med 220 boliger på vej i Aarhus

Odense-selskab slår NCC og vinder kontrakt på 120 nye almene boliger

Hjælpende hånd til udsatte boligområder  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også