Odense-selskab slår NCC og vinder kontrakt på 120 nye almene boliger

Byggeriet af ny bydel i Kolding kan skydes i gang, efter at det almene boligselskab AAB Kolding har fundet totalentreprenør til opgaven.
Foto: PR
Foto: PR

Totalentreprenøren Hansson & Knudsen fra Odense har vundet konkurrencen om at projektere og opføre 120 nye almene boliger samt fælleshus for AAB Kolding på Bertram Knudsens Vej i Kolding.

I alt var fem totalentreprenører prækvalificerede til konkurrencen om at bygge den nye bydel, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Med i konkurrencen var blandt andet de andre entreprenørselskaber NCC, Dansk Boligbyg, K.G. Hansen og Adsbøll Entreprise.

Hansson & Knudsen vandt, fordi firmaets forslag var det mest økonomisk fordelagtige, lyder begrundelsen.

"Vi får et byggeri, som opfylder langt de fleste af vores ønsker, og som indeholder nogle rigtige spændende løsninger både arkitektonisk og i forhold til, hvordan man skaber liv og fællesskab på en naturlig måde. Jeg er sikker på, vi får nogle meget attraktive boliger, som der bliver rift om, når de står færdige," udtaler Karl-Jørn Petersen, bestyrelsesformand i AAB Kolding, i meddelelsen.

Prisen på projektet og det samlede antal etagemeter oplyses ikke.

Den nye bydel skal rumme et miks af familieboliger, små billigboliger og såkaldte to-stay-boliger, som især er målrettet unge, der skal forlade deres ungdomsboliger efter endt studietid, står der i kommunens materiale om byggeriet.

Rådgivere på vinderprojektet er arkitektfirmaet Friis & Moltke Architects samt ingeniørfirmaet Spangenberg & Madsen/Drias.

De nye boliger ventes at stå klar til indflytning i slutningen af 2020.

54 almene seniorboliger på vej i Svendborg

135 nye boliger på vej i Sønderjylland

Odense Kommune vil forny Vollsmose for trecifret millionbeløb

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også