108 ungdomsboliger skyder op i Københavns Sydhavn

AKB København og MT Højgaard opfører 108 ungdomsboliger i et byudviklingsområde i Sydhavnen. 10 af boligerne målrettes unge med lav betalingsevne.
Ungdomsboligerne bliver en del af området mellem A.C. Meyers Vænge og Scandiagade. | Foto: Illustration: Entasis.
Ungdomsboligerne bliver en del af området mellem A.C. Meyers Vænge og Scandiagade. | Foto: Illustration: Entasis.

Boligselskabet AKB København opfører i samarbejde med MT Højgaard 108 almene ungdomsboliger på Sydhavnen i København, som skal stå klar i 2020, skriver boligadministratoren KAB i en pressemeddelelse.

10 af de nye boliger skal indrettes til unge med lav betalingsevne efter anvisning fra Socialforvaltningen i Københavns Kommune, fremgår det.

"Det er en fornøjelse, at vi kan levere nogle af de ungdomsboliger, som byen har så hårdt brug for. Jeg glæder mig også over, at vi giver plads til unge, som har udfordringer og kan have særligt glæde af at blive en del af et fællesskab," siger Bjørn Petersen, formand for AKB København, i meddelelsen.

Boligerne, der skal udlejes gennem KAB, kommer til at være enrumsboliger på mellem 42 og 62 kvm med en forventet månedlig husleje på 4000 og 4300 kr. De 10 særboliger bliver omkring 35 kvm og får en husleje på omkring 3400 kr.

Byggeriet kommer til at bestå af to hesteskoformede huse på fire etager med gårdrum, fælleslokale og vaskeri, fremgår det.

Boligerne opføres efter en delegeret bygherremodel med MT Højgaard som projektudvikler. MT Højgaard har haft ansvaret for det samlede kvarter, Frederikskaj 2.

Entasis er arkitekt på projektet.

Første spadestik tages i sommeren 2019, og de nye boliger forventes at være indflytningsklar ved udgangen af 2020.

Ungdomsboligerne bliver beliggende i området mellem A.C. Meyers Vænge og Scandiagade i Sydhavnen og er en del af et byudviklingsområde, hvor der etableres boliger og erhverv på tidligere havne- og industriområder, skriver arkitekten Entasis på sin hjemmeside.

Private investorer tror ikke på ghettoplanen

Billund får 11.700 kvm boliger og erhverv

Almene boliger blev forgæves renoveret for 360 mio. kr. 

132 senior- og ungdomsboliger på vej i nedlagt spritfabrik 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også