132 senior- og ungdomsboliger på vej i nedlagt spritfabrik

Tomme industribygninger i Aalborg bliver til en ny bydel med blandt andet senior- og ungdomsliv. Himmerland Boligforening står bag.
Direktør i Himmerland Boligforening, Ole Nielsen. | Foto: PR.
Direktør i Himmerland Boligforening, Ole Nielsen. | Foto: PR.

En ny bydel omkring en gammel spritfabrik i Aalborg får i alt 132 senior- og ungdomsboliger, oplyser Himmerland Boligforening i en pressemeddelelse.

Aalborg Kommune har således givet boligforeningen tilsagn om at opføre 117 ungdomsboliger og 15 seniorboliger. Det sker blandt andet som følge af Himmerland Boligforening og Realdanias samarbejde om konceptudviklingen af nye typer seniorboliger med interessefællesskaber, skriver foreningen i meddelelsen.

"Ifølge de seneste befolkningsfremskrivninger er det klart, at behovet for ekstra seniorboliger i Aalborg Kommune kommer til at stige markant over de kommende årtier, og derfor kunne man måske godt have ønsket sig endnu flere seniorboliger på den gamle spritgrund. Vi tror dog på, at vi i højere grad end tidligere bør tænke i at blande forskellige boligtyper og aldersgrupper, således vi får boligområder og en by, der hænger sammen på tværs af aldre og indkomster," udtaler Ole Nielsen, direktør i Himmerland Boligforening.

Der var tidligere planer om at bygge 150 ungdomsboliger i området omkring de tomme industribygninger, men det tal er altså blevet reduceret som følge af inkluderingen af seniorboliger i projektet.

"Behovet for seniorboliger kommer til at overstige behovet for ungdomsboliger, som vi i Aalborg dygtigt har fokuseret meget på at imødegå gennem de seneste fem-ti år. Derfor giver det god mening at bytte nogle af ungdomsboligerne i projektet med seniorboliger, så vi for alvor begynder at få bolden med nye seniorboliger til at rulle," lyder det fra Ole Nielsen i pressemeddelelsen.

Den nye bydel ved den nedlagte spritfabrik i Aalborg får blandt andet også et kunstcenter, som foreningen Realdania har skudt 80 mio. kr. i.

Realdania skyder 80 mio. kr. i et kunstcenter i Aalborg

En ombygget spritfabrik skal tiltrække international opmærksomhed 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også