Bjarke Ingels står bag alment boligbyggeri i København

Big har tegnet 66 almene boliger til et budget på 64 mio. kr. Bjarke Ingels beskriver almennyttigt byggeri som en "arkitektonisk udfordring".
Boligerne på Dortheavej i Københavns Nordvestkvarter er tegnet af Bjarke Ingels Group. | Foto: Rasmus Hjortshoj.
Boligerne på Dortheavej i Københavns Nordvestkvarter er tegnet af Bjarke Ingels Group. | Foto: Rasmus Hjortshoj.

Bjarke Ingels Group (Big) har tegnet 66 boliger på i alt 6800 kvm for den almene boligorganisation Lejerbo. Byggeriet ligger på Dortheavej i Københavns Nordvestkvarter og er opført med et budget på 64 mio. kr. Det skriver Bjarke Ingels Group i en pressemeddelelse.

"Almennyttigt byggeri er en arkitektonisk udfordring på grund af de nødvendige begrænsninger i byggebudgettet. Med Dortheavej har vi forsøgt at mobilisere den modulære byggeteknik med ærlige materialer og skabe generøse boliger på den urbane skala såvel som den boligmæssige skala," siger Bjarke Ingels, stifter og partner i Big, i meddelelsen.

Lejerbo hyrede Big til at tegne Dortheavej i 2013. Her fik Big til opgave at lukke en karré, bevare et grønt gårdrum, friholde en offentlig passage gennem byggeriet og få byggeriet til at stemme overens med Lejerbos bygherrestrategi om at "skabe et hjem for alle", fremgår det.

"Vores ambition var at lave almene boliger til almindelige mennesker tegnet af verdens førende arkitekter, og vi er lykkedes med at skabe bæredygtige, sikre og funktionelle hjem, der er i øjenhøjde med de mennesker, der bor i dem," siger Jan Hyttel, formand for Lejerbo i København, der i dag hedder Bo Vita, i meddelelsen.

Ejendommen på Dortheavej er sat sammen af moduler, der er stablet ovenpå hinanden. Midt i byggeriet er der en sydvendt plads med tre porte, hvoraf den ene er en offentlig gang- og cykelsti, der løber igennem byggeriet.

Boligbyggeriet indeholder 66 lejligheder. Der er 21 forskellige lejlighedstyper på mellem 61 og 115 kvm samt en ungdomsbolig på 36 kvm, fremgår det.

Det rådgivende ingeniørfirma Moe har været samarbejdspartner på byggeriet.

Holdet bag byggeriet på Dortheavej vandt Arkitektforbundets pris "Lille Arne" for god arkitektur på et stramt budget i foråret 2018, skriver Big i meddelelsen.

Boligerne på Dortheavej stod klar til indflytning i november 2017, fremgår det af boligselskabets hjemmeside.

Journalistgård skifter igen hænder – asbest fik boligselskab til at give op 

Bjarke Ingels bag nyt domicil til medicinalkoncern

Lendager opruster med nordisk lederprofil fra Big

Big vinder skyskraber på 51 etager i Singapore 

Unge skal bo på 17. etage i Esbjerg 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også