Andelsforeninger sælger ejendomme fra

Andelsforeninger er sprunget ud som sælgere af boligejendomme i jagten på økonomisk gevinst i marked med høje priser eller som vej ud af en presset økonomisk situation. Køberne står klar.
Foto: Ritzau Scanpix.
Foto: Ritzau Scanpix.

De københavnske andelsforeninger pibler frem som sælgere på ejendomsmarkedet, hvor de øjner mulighed for overskud i varmt boligmarked eller vil trække nødbremsen i en presset økonomisk situation. Det skriver Berlingske.

Ifølge Anders Bengtson, partner i Nybolig Erhverv, har han inden for de seneste 18 måneder set op mod 10 foreninger i hovedstadsområdet, der har solgt ejendommene frivilligt. På nuværende tidspunkt arbejder Nybolig Erhverv med fire til fem stykker, oplyser han.

"Vi oplever tilmed, at nogle andelsboligforeninger har succes med at sælge på det aktuelle marked og desuden med et stort afkast retur. Senest har vi set eksempler på andelshavere, der har fået op til halvanden million kroner pr. lejlighed foruden selve andelen. Omvendt ser vi også situationer, hvor det kun er andelen, der i sidste ende bliver udbetalt," siger Anders Bengtson til Berlingske.

Han vurderer samtidig, at markedspriserne er særdeleshøje, mens investorer accepterer afkast på under to pct. Blandt køberne er den svenske ejendomskoncern Heimstaden, der bl.a. forventer, at man vil kunne øge afkastet efter forbedringer, som kan danne grundlag for højere lejeindtægter, skriver Berlingske.

Heimstaden kaster sig over udviklingsprojekt i Roskilde

Investorer står på spring til at overtage hele andelsboligforeninger 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også