EjendomsWatch

Odense vil give almene boliger ansigtsløft til 430 mio. kr.

Et enigt byråd har givet grønt lys til en omfattende renovering af 333 boliger, heriblandt Odenses første højhuse.

Illustrationen viser, hvordan de fire højhuse i Korsløkkeparken i Odense vil se ud efter, de har fået et ansigtsløft til 260 mio. kr. Illustration: Odense Kommune Foto: Odense Kommune

Byrådet i Odense Kommune sagde onsdag ja til en omfattende renovering af 333 almene boliger.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Politikerne blev enige om, at boligområdet Korsløkkeparkens 224 boliger skal have et ansigtsløft til 260 mio. kr., mens boligområdet Stjernegårdens 109 lejligheder skal have et til for 170 mio. kr. Det giver samlet en omkostning på 430 mio. kr. I Korsløkkeparken ligger Odenses første højhuse. De fire høje blokke på otte etager er i så dårlig fatning, at de har akut brug for en sikring af smuldrende beton og rusten armering, skriver avisen.

Renoveringen kommer til at omfatte nye altangange, isolering, nye køkkener, større elevatorer samt nye installationer til vand og varme. Projektet forventer støtte fra Landsbyggefonden, mens kommunen stiller en kommunal garanti for lån og giver et kontant tilskud på 200.000 kr.

Det er Fyns Almennyttige Boligselskab, som ejer de fire blokke. 99 pct. af lejerne i boligerne har givet grønt lys til projektet til trods for, at renoveringen vil betyde en gennemsnitlig huslejestigning på 21 pct., skriver Fyens Stiftstidende.

Renoveringer for milliarder skaber job i udsatte boligområder

Fem højhuse på 16 etager i Brøndby skal rives ned

KAB: Ghettoplan kan ramme boligrenoveringer til 3,5 milliarder

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier