EjendomsWatch

Dansk Byggeri roser regeringens ghettoplan

Brancheorganisationen glæder sig over, at et af de håndtag, regeringen vil dreje på, er at renovere, rive ned og ændre infrastrukturen i områderne.

Foto: Ritzau Scanpix/Martin Kurt Haglund

Hos brancheorganisationen Dansk Byggeri er man positivt stemt over for, at regeringen vil afsætte 12 mia. kr. - ud af en samlet indsats på 21 mia. kr. - til at forandre de socialt udsatte boligområder fysisk.

Sådan lyder reaktionen efter at regeringen med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i spidsen torsdag fremlagde en plan for, hvordan landets udsatte boligområder kan normaliseres.

"Vi glæder os over, at der øremærkes penge til at renovere, rive boligblokke ned og ændre infrastrukturen. Det er afgørende, hvis man skal ghettoproblematikken til livs," siger Lars Storr-Hansen, adm. direktør i Dansk Byggeri, i en pressemeddelelse.

Han kalder regeringens forslag om, at en stor del af de almene familieboliger i områderne skal sælges fra, så de højst må udgøre 40 pct. i 2030, for ambitiøst.

"Men man må forberede sig på, at det kan flytte efterspørgslen efter mere alment boligbyggeri andre steder hen, hvor de familier, der i dag bor i de socialt belastede områder, kan bosætte sig," siger Lars Storr-Hansen. 

Ifølge Dansk Byggeri er netop renovering og fysisk forandring af boligområderne helt afgørende, hvis de skal gøres attraktive for beboere, som aktivt vælger områderne til, frem for at det blot er et boligområde for borgere, der ikke har andre muligheder.

Løkke om ghettoplan nummer seks: Nu skal det lykkes

Minister vil kunne beslaglægge udsatte boligområder  

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Aarhus-kollegie nedlægger over 600 værelser

En gæld på 60 millioner til staten. Lejetab for flere millioner. Nu vil man problemerne til livs, lyder det fra bestyrelsen bag Skjoldhøjkollegiet i Aarhus. Frasalg indgår i planerne.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier