Dansk Byggeri roser regeringens ghettoplan

Brancheorganisationen glæder sig over, at et af de håndtag, regeringen vil dreje på, er at renovere, rive ned og ændre infrastrukturen i områderne.
Foto: Ritzau Scanpix/Martin Kurt Haglund
Foto: Ritzau Scanpix/Martin Kurt Haglund

Hos brancheorganisationen Dansk Byggeri er man positivt stemt over for, at regeringen vil afsætte 12 mia. kr. - ud af en samlet indsats på 21 mia. kr. - til at forandre de socialt udsatte boligområder fysisk.

Sådan lyder reaktionen efter at regeringen med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i spidsen torsdag fremlagde en plan for, hvordan landets udsatte boligområder kan normaliseres.

"Vi glæder os over, at der øremærkes penge til at renovere, rive boligblokke ned og ændre infrastrukturen. Det er afgørende, hvis man skal ghettoproblematikken til livs," siger Lars Storr-Hansen, adm. direktør i Dansk Byggeri, i en pressemeddelelse.

Han kalder regeringens forslag om, at en stor del af de almene familieboliger i områderne skal sælges fra, så de højst må udgøre 40 pct. i 2030, for ambitiøst.

"Men man må forberede sig på, at det kan flytte efterspørgslen efter mere alment boligbyggeri andre steder hen, hvor de familier, der i dag bor i de socialt belastede områder, kan bosætte sig," siger Lars Storr-Hansen. 

Ifølge Dansk Byggeri er netop renovering og fysisk forandring af boligområderne helt afgørende, hvis de skal gøres attraktive for beboere, som aktivt vælger områderne til, frem for at det blot er et boligområde for borgere, der ikke har andre muligheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Pexels / Ekaterina Bolovtsova

Fredagens konkurser fra Statstidende