EjendomsWatch

Løkke om ghettoplan nummer seks: Nu skal det lykkes

Efter at skiftende regeringer har lanceret seks ghettoplaner, erkender statsministeren et "kollektivt svigt". Læs indholdet af udspillet her.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) præsenterer torsdag regeringens ghettoudspil i bebyggelsen Mjølnerparken i København. | Foto: Ritzau Scanpix/Liselotte Sabroe

"På en generation er vores land blevet forandret, og det udfordrer vores sammenhængskraft."

Sådan lyder det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) torsdag formiddag ved fremlæggelsen af regeringens ghettoplan: "Ét Danmark uden parallelsamfund – ingen ghettoer i 2030".

Her erkender statsministeren, at skiftende regeringer ikke har formået at løse problemerne med nu i alt seks ghettoplaner siden 1994.

"Det er ikke noget nyt problem. Der har været ghettoplaner før," siger Lars Løkke Rasmussen.

"Det er ikke sådan, at tingene ikke har virket, men de har ikke virket godt nok. Vi har svigtet kollektivt."

Men denne gang "både skal og vil det lykkes", understreger statsministeren ved præsentationen i Mjølnerparken i København.

"Vi har erstattet naivitet med realisme," siger statsministeren.

"Regeringen er klar til at gå nye veje. Vi er klar til at gå langt."

Blandt initiativerne i ghettoudspillet er muligheden for, at politiet kan indføre såkaldte strafzoner, og at kontanthjælpsmodtagere skal kunne trækkes i ydelse, hvis de flytter til ghettoer.

Han understreger, at de fleste med ikkevestlig baggrund i Danmark klarer sig godt. Men det gælder ikke alle:

"Slap udlændingepolitik har betydet, at vi i årevis har lukket flere ind, end vi har magtet at integrere. Vi har stillet for få krav," siger Lars Løkke Rasmussen.

Også økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) erkender, at integrationen har slået fejl.

"De sidste årtiers integrationsindsats har slået fejl," siger han.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille forklarer, at ghettoudspillet skal sætte ind over for "de fire B'er". Det er boligmassen, beboersammensætningen, beskyttelsen af borgerne og indsatsen over for børn og unge.

 

Mere fra EjendomsWatch

Verdensomspændende hotelbrand finder vej til Odense

Som led i en samarbejdsaftale med en af verdens største hotelvirksomheder bliver Dolce by Wyndham-brandet lagt ned over Comwell H.C. Andersen Odense, der dermed følger i kølvandet på søsterhotellerne i København og Aarhus. Aftalen kan ifølge koncernchef lokke "endnu flere internationale turister til Odense og Fyn."

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier