EjendomsWatch

Pensam køber nybygget boligejendom i Aarhus

Ejendommen i Latinerkvarteret i Aarhus er samlet 10.000 kvm og omfatter 120 boliger samt nogle mindre erhvervslejemål. Sælger har opført ejendommen, der stod færdig i 2018.

Ejendommen Latinergården ligger i Latinerkvarteret i centrum af Aarhus. | Foto: PR / Borggade 6 Aarhus ApS

Pensionsselskabet Pensam har føjet 120 lejeboliger til porteføljen med købet af Latinergården på Borggade i Aarhus.

Ejendommen består foruden boliger af fem mindre erhvervslokaler samt parkeringspladser på grunden, hvor Aarhus Maskinmesterskole tidligere holdt til i Latinerkvarteret i det centrale Aarhus.

Det oplyser A.F. Holding ApS, Lars Bräuner Holding ApS og NRE Real Estate, som tidligere ejede ejendommen gennem selskabet Borggade 6 Aarhus ApS, i en pressemeddelelse. Parterne ønsker ikke at offentliggøre handelsprisen.

"Med købet af Latinergården har vi grebet muligheden for at erhverve en unik ejendom på en central beliggenhed midt i Aarhus. Det er en rigtig fin investering på vegne af vores pensionskunder," udtaler Carsten Gröhn, chef for alternative investeringer i Pensam, i meddelelsen og fortsætter:

"Ejendommen rummer med dens arkitektur og kvalitet gode og solide rammer for nuværende og kommende lejere i ejendommen med god adgang til byrum og plads til fællesskabet. Samtidig glæder vi os over ejendommens høje energiklasse og bidraget til bæredygtighedsagendaen, hvilket er en målsætning for Pensam."

Latinergården er en randbebyggelse i 3-6 etager, der er bygget omkring et fælles gårdrum mellem Borggade, Paradisgade og Studsgade. Ejendommen er knap 10.000 kvm eksklusive parkeringsarealerne.

A.F. Holding ApS, Lars Bräuner Holding ApS og NRE Real Estate overtog det samlede byggeprojekt i 2015 og stod for den endelige udformning og senere opførelse af byggeriet.

Latinergården stod færdig i 2018 efter at være opført af NRE Groups datterselskab NRE Denmark A/S.

Salget er formidlet af Truemarketvalue, mens Fokus Asset Management og Advokatfirmaet Poul Schmith har rådgivet køber. Kromann Reumert har bistået sælger juridisk.

Pensam fortsætter city-opkøb med ny millionhandel

Storinvestor efter salg af Spies-ejendom: "En fantastisk handel"

Tidligere Spies-bygning solgt til Pensam for knap en kvart milliard

Pensam køber cityejendom med værdi af godt 120 mio. kr. – har option på mere 

Mere fra EjendomsWatch

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier