EjendomsWatch

Klumme: "Særlige omstændigheder" ved generationsskifte af fast ejendom med rabat

En ny afgørelse fra Højesteret begrænser rækkevidden af, hvornår skattemyndighederne kan henvise til "særlige omstændigheder", når de vil anfægte, at en ejendom kan overdrages til nær familie med op til 15 pct. rabat, lyder det i denne klumme.

Prissætning ved overgang af fast ejendom indenfor den nære familie er en hyppigt forekommende problemstilling i skatteretten. Parternes aftale om prisen for ejendommen kan have betydning, dels for en eventuel avancebeskatning hos overdrageren og dels for en eventuel gavebeskatning hos erhververen.

Efter loven skal nærtstående anvende handelsværdien som pris, men ikke sjældent er det vanskeligt at fastslå en handelsværdi. For at gøre reglerne om værdiansættelse (prissætning) af faste ejendomme lettere at praktisere, dels for familien eller dødsboet og dels for skattemyndighederne, valgte Skatteministeriet i 1982 at fastsætte nærmere regler om værdiansættelsen af en række konkrete aktiver, herunder fast ejendom, ved gaveoverdragelse og arveudlæg i et cirkulære. Cirkulæret benævnes ofte ”værdiansættelsescirkulæret”.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

EjendomsWatch får søstermedie i Norge

Watch Medier tager til efteråret endnu et skridt ind på det norske marked med lanceringen af EiendomsWatch, der skal stille skarpt på boligmarkedet i landet og de centrale aktører i branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier