EjendomsWatch

ISS ser stort potentiale i afskaffelse af beløbsgrænse

3F’s forslag om at fjerne den beløbsgrænse, der fastlægger minimumslønnen i Danmark for ikke-EU-medarbejdere, vil gøre stor forskel for servicekoncernen i en tid, hvor der er mangel på arbejdskraft, siger direktør.

Foto: PR / ISS

Beløbsgrænsen på 375.000 kr. for at måtte arbejde i Danmark, hvis man kommer fra et ikke-EU-land, udgør en så stor forhindring for danske virksomheder, der forsøger at tiltrække udenlandsk arbejdskraft, og den bør derfor fjernes, mener servicekoncernen ISS som reaktion på et forslag fra fagforbundet 3F.

Til Børsen siger selskabets HR-direktør i Danmark, Christian Lauritzen:

“Min vurdering er, at det kan gøre en stor forskel for os, hvis man fjerner beløbsgrænsen. Det er selvfølgelig svært at fremskrive udviklingen på arbejdsmarkedet pga. inflationen, men det ser ud til, at vi får en akut mangel på arbejdskraft. En del af løsningen er uden tvivl udenlandsk arbejdskraft, også fra lande uden for EU, og derfor vil det have stor effekt på vores forretning.”

Christian Lauritzen henviser blandt andet til, at det ikke kun er i Danmark, man har problemer med mangel på arbejdskraft, men i mange europæiske lande. Samtidig bliver arbejdsforholdene i disse lande bedre og bedre, og det bliver som følge sværere og sværere at tiltrække udenlandsk arbejdskraft her til landet.

3F’s forslag ledsages af et krav om, at ansatte, der vil hyre ansatte fra ikke-EU-lande, skal indgå overenskomster.

(Denne artikel er leveret i samarbejde med vores søstermedie FødevareWatch.)

Inflationen presser ISS’ offentlige kundeaftaler i Danmark

Ny kontraktforlængelse til ISS

Servicekoncern på nye hænder hos Serwiz: ”Vi tager et tigerspring”

ISS Danmark-chefen er stolt af en række nye kontrakter

Mere fra EjendomsWatch

ATP får hak i tuden af Finanstilsynet

Pensionsselskabet får påtale for ikke at have haft et betryggende grundlag til at måle risiko. Tilsynet peger bl.a. på værdiansættelsen af ejendomme.

Briefing uge 38: Håndslag på huslejeloft

Det flittigt diskuterede huslejeloft blev i denne uge vedtaget, og det får konsekvenser for branchen, mener flere aktører. Samtidig faldt to trecifrede millionhandler på plads i lighed med en personlig konkurs samt anklager om monopollignende tilstande. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier