"Hårdt ramt" ejendomsbranche ønsker forudsigelighed og stabilitet af politikere

Et nyt folketingsår står for døren, og ejendomsbranchens repræsentanter, der er blevet påvirket både økonomisk og lovgivningsmæssigt, har en række klare ønsker til, hvad politikerne skal forbedre.
Det er "vigtigt med et fokus på, hvordan der bedst kan skabes gode rammevilkår for branchen," understreger Peter Stenholm, adm. direktør hos Ejendomdanmark. | Foto: Ejendomdanmark / Pr
Det er "vigtigt med et fokus på, hvordan der bedst kan skabes gode rammevilkår for branchen," understreger Peter Stenholm, adm. direktør hos Ejendomdanmark. | Foto: Ejendomdanmark / Pr

Hos ejendomsbranchens talerør, Ejendomdanmark, ønsker man, at politikerne på Christiansborg skaber forudsigelige rammer for branchen og sikrer økonomisk stabilitet for at sætte skub i aktiviteten.

Det skriver Ejendomdanmark i en pressemeddelelse i anledning af Folketingets åbning i dag, tirsdag.

”Det fremtidige byggeri – eller manglen på det – bliver præget af den økonomiske usikkerhed,” konstaterer Peter Stenholm, adm. direktør hos Ejendomdanmark.

”Ejendomsbranchen er hårdt ramt af de høje renter, og det betyder, at vi som branche nu har sværere forudsætninger for at foretage investeringer, der skal sikre flere boliger i hele landet og en bæredygtig omstilling af de eksisterende ejendomme. Derfor er det også vigtigt med et fokus på, hvordan der bedst kan skabes gode rammevilkår for branchen,” siger Peter Stenholm i meddelelsen.

Høje renter har sat en prop i investeringslysten og slået skår i regnskaberne hos mange af sektorens virksomheder, der ser et stort behov for nye og bæredygtige boliger i hele landet, lyder det.

Ifølge Ejendomdanmark vil problemet med høje renter blive drøftet i forbindelse med et kommende boligpolitisk udspil, hvor regeringen har åbnet for en dialog med brancheorganisationen.

Derudover opfordrer Peter Stenholm politikerne til at kigge på det nye system for ejendomsskat, der træder i kraft i 2024, hvor der fra branchens side udtrykkes usikkerhed om, hvor meget der egentligt skal betales i skat.

Denne usikkerhed er endnu en hæmsko for udviklernes investeringsaktivitet, og fra brancheorganisationens side understreges det, at de kommende politiske diskussioner bør sikre retssikkerhedsfølelse, økonomisk tryghed, incitament til at investere og nedsatte ventetider hos huslejenævnet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår