Byggeri på Amager Fælled genoptages efter ny afgørelse

Byretten satte byggeri på Amager Fælled på pause. Men landsretten omgør afgørelsen, så det kan genoptages.
2000 boliger, som Pensiondanmark og By & Havn står bag gennem selskabet Fælledby, skal ligge alle andre steder end på Amager Fælled, mener interesseorganisation. | Foto: Finn Frandsen
2000 boliger, som Pensiondanmark og By & Havn står bag gennem selskabet Fælledby, skal ligge alle andre steder end på Amager Fælled, mener interesseorganisation. | Foto: Finn Frandsen
AF RITZAU

Byggeriet af 2000 boliger på Amager Fælled kan genoptages, efter at Østre Landsret har omstødt en kendelse, som satte byggeriet på pause.

Det oplyser Fælledby i en pressemeddelelse fredag.

Det var en kendelse fra Københavns Byret, som i december afgjorde, at foreningen Amager Fælleds Venners søgsmål mod Miljø- og Fødevareklagenævnet og Planklagenævnet skulle have opsættende virkning.

Amager Fælleds Venners endelige mål er at få sat en fuldstændig stopper for byggeriet, som den mener ødelægger naturen.

Byrettens kendelse i december betød, at byggeriet - som allerede var påbegyndt - blev sat på pause.

Men efter landsrettens nye afgørelse vil arbejdet blive genoptaget ”så hurtigt muligt”, lyder det i pressemeddelelsen fra Fælledby.

”Vi er glade for landsrettens afgørelse i dag, der bekræfter, at vi hele vejen igennem har overholdt alle krav til naturbeskyttelse i området og til miljølovgivningen i øvrigt.

”Dermed er spørgsmålet om naturens beskyttelse afsluttet, idet den resterende del af sagen udelukkende handler om myndighedernes interne procedurer,” siger direktør i Fælledby Erling Thygesen.

Selve søgsmålet, som Amager Fælleds Venner, har anlagt, er endnu ikke afgjort. Det var planen, at retssagen skulle være begyndt 11. maj, men den blev udskudt på ubestemt tid.

Det skyldtes, at landsretten er nødt til at tage stilling til, om antallet af parter i sagen skal udvides. Det sker i en sideløbende sag.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også