EjendomsWatch

Mette Frederiksen tror på nærmest normal sommer

ET ÅR MED CORONA: Danskerne kan måske om få måneder igen mødes og tage til koncerter. Men det kræver fortsat test og vaccination, siger statsministeren.

Mette Frederiksen besøgte Herlev Hospital torsdag. | Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

På etårsdagen for nedlukningen af Danmark er statsminister Mette Frederiksen (S) optimistisk i forhold til bekæmpelsen af corona.

Trods de seneste problemer med AstraZeneca-vaccinen, så tror statsministeren, at Danmark om få måneder igen vil være åbent.

"Jeg tror på en sommer med nærmest et normaliseret Danmark. Det tør jeg godt sige i dag, hvis danskerne fortsat lader sig teste og vaccinere," siger Mette Frederiksen under et besøg på Herlev Hospital torsdag.

Til TV 2-programmet "Go’ Morgen Danmark" sagde statsministeren torsdag, at hun er "meget optimistisk", og at blandt andet sommerens festivalprogram er "inden for rækkevidde".

"Jeg tror på som statsminister, at det er inden for rækkevidde, at vi kan sidde igen og lytte til en koncert, og at der kommer festivaler igen, hvor vi står tæt, og at vi får et kulturliv, der lever. Det tror jeg," siger Mette Frederiksen til TV2.

I forbindelse med sit besøg på Herlev Hospital peger statsministeren på, at danskerne er gode til at lade sig teste, så smittekæderne kan brydes. Samtidig er Danmark blandt de EU-lande, der er længst fremme med at vaccinere befolkningen.

"Det er en forudsætning, at danskerne fortsætter med at lade sig teste og vaccinere," siger Mette Frederiksen.

Landets største centeroperatør advarer: Rædselsfuldt år kan kulminere til påske

"Jeg kan huske at jeg i marts tænkte at til sommer var det under kontrol"

Regeringen vil have endelig plan for genåbning klar om to uger 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier