EjendomsWatch

Boligminister Kaare Dybvad får udvidet sit ansvarsområde

Dybvad bliver minister for et nyt Indenrigs- og Boligministerium, hvorunder bl.a. planlovgivningen kommer til at høre.

Boligminister Kaare Dybvad Bek bliver minister for sit eget ministerium: Indenrigs- og Boligministeriet. | Foto: Jens Dresling

Statsminister Mette Frederiksen (S) har besluttet at ændre i sin regering, hvilket betyder, at boligminister Kaare Dybvak Bek (S) fremover har titel af indenrigs- og boligminister, meddeler Statsministeriet.

"Ambitionen er, at det nye Indenrigs- og Boligministerium skal styrke og videreudvikle regeringens arbejde for et sammenhængende Danmark. Derfor samler vi nu ressortansvaret for en række afgørende indenrigspolitiske dagsordener i det nye ministerium," udtaler statsministeren.

Hidtil har boligministerien været en del af Transport- og Boligministeriet, der fremover blot hedder Transportministeret, hvor bl.a. Bygningsstyrelsen beholdes som en del af ministeriet.

Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek udtaler:

”Jeg er stolt over at få lov til at sætte rammerne for et nyt Indenrigs- og Boligministerium. Der er mange udfordringer i relation til at skabe et sammenhængende Danmark, men mulighederne er heldigvis endnu flere."

"Det er en vigtig dagsorden at sikre balance mellem land og by, og jeg ser frem til de nye og spændende opgaver, der følger med.”

Udover de nuværende indenrigsopgaver får Dybvad også fra Erhvervsministeriet tilført områder, der omhandler planlovgivning og landdistriktpolitik.

Ændringerne, der sker via en kongelig resolution, betyder, at det nuværende Social- og Indenrigsministerium i stedet bliver til et Social- og Ældreministerium, eftersom ældreområdet flyttes fra Sundhedsministeriet.

Social- og Indenrigsministeriet skifter med ændringerne navn til Social- og Ældreministeriet, ligesom Sundheds- og Ældreministeriet skifter navn til Sundhedsministeriet.

Mere fra EjendomsWatch

89-årig overdrager ejendomme i København til sine børn for knap 1 mia. kr.

Fem voksne børn har købt en boligportefølje i København med en værdi på over 1 mia. kr. Ifølge familiens administrator er det et generationsskifte, men det er ikke afgjort, om børnene selv skal drive virksomheden videre. Familiens advokat oplyser til EjendomsWatch, at salget er sket til lidt under offentlig vurdering.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Ny medejer af Fokus Asset Management, en mangeårig ejendomsadvokat, der går solo, og et sjællandsk gods, der fik ny ejer, var blandt ugens historier på EjendomsWatch, der også sørgede for, at Jeudan, CEJ, Jørn Tækker, Milton Huse, KPC, Acres, Kameo, C.W. Obel og Cosmo Ejendomme bidrog til den opsøgende journalistik, branchen fortjener.

Corona gav kæmpe tilbagegang for Parken

Omsætningen i Parken Sport & Entertainment svandt kraftigt ind i 2020, og efter skat kunne koncernen fremvise et minus 229,4 mio. kr. mod et plus på 52,3 mio. kr. i 2019.

Nedrivning af konkursramt nordmands kro må vente – køber annullerer byggeudbud

Boligorganisation annullerer entrepriseudbud på grunden, hvor sydsjællandske Mogenstrup Kro ligger, da tilbuddene ikke lever op til betingelserne for tilgængelighed. Dermed udskydes nedrivningen af den over 190 år gamle kro, der et halvt århundrede har været ejet af norske Asmund Haare, som for nylig gik konkurs med hotelkoncern.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Seneste nyt fra Watch Medier