EjendomsWatch

Regeringen opbløder udspil til ny boligreguleringslov – skærper tilbudspligten

I de igangværende forhandlinger om en ændring af boligreguleringsloven er regeringen parat til at give køb på sin ide om at kræve 10 års ejerskab, før renoveringer efter lovens paragraf 5, stk. 2 kan igangsættes, erfarer EjendomsWatch. Også i forhold til andelsboliger ændres snittet, mens reglerne skærpes for den såkaldte tilbudspligt.

Boligminister Kaare Dybvad Bek (S) er parat til at opbløde sit udspil til en ændring af boligreguleringsloven, erfarer EjendomsWatch. | Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

En politisk aftale om at ændre boligreguleringsloven nærmer sig, men i forhold til regeringens udspil i begyndelsen af december, er der filet hjørner af i de igangværende forhandlinger, erfarer EjendomsWatch.

Blandt de elementer, som boligminister Kaare Dybvad Bek (S) er villig til at opbløde, er kravet om, at en ejendom skal være ejet i ti år, før den såkaldte renoveringsparagraf 5, stk. 2, kan benyttes. Her ser parterne ud til at nå til enighed om en såkaldt karensperiode på syv år, lyder det fra velinformerede kilder.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier