EjendomsWatch

Matas-kæden fyrer topchefen efter svigtende resultater

Ifølge bestyrelsesformanden var en ny person nødvendig efter 17 år med Terje List. Hans afløser findes i Coop.

Terje List, der er færdig som adm. direktør i Matas-kæden. | Foto: MIK ESKESTAD

I flere måneder har bestyrelsen bag Matas været i gang med at finde en afløser til Terje List som adm. direktør i materialistkæden.

"Det er ikke noget, vi er gået ud med. Men det er en proces, der har været i gang siden foråret,"siger Lars Vinge Frederiksen, der er bestyrelsesformand i Matas, til Ritzau Finans.

"Vi var ikke tilfredse med vores performance, og der skulle nye øjne til," siger bestyrelsesformanden, der betegner skiftet som en fyring.

Han fortæller, at Terje List først senere fik at vide, at hans afløser var ved at blive fundet.

"Terje fik det at vide i begyndelse af august. Det var helt og holdent bestyrelsen, der tog beslutningen," siger Lars Vinge Frederiksen.

Terje List har været direktør for Matas i 17 år. Og det har været under ham, at Matas blev børsnoteret i sommeren 2013 til en udbudskurs på 115 kr.

Aktiekursen har hoppet op og ned - og i 8. april 2015 toppede kursen i 166,50 kr. - tirsdag morgen falder kursen med 3,1 pct. til 94 kr.

"Terje har kørt Matas gennem en utrolig udvikling. Men det rigtige tidspunkt for at få friske øjne på er nu. Efter 17 år i samme selskab kan det være svært at se nye vinkler - jeg kender det fra mig selv, da jeg sad som chef i Chr. Hansen i over 30 år," forklarer bestyrelsesformanden.

Som afløser har Matas ansat Gregers Wedell-Wedellsborg, der kommer fra en stilling som koncerndirektør i Coop. Bestyrelsen havde sat fire kriterier op, som en ny direktør skulle kunne levere på.

"Vi ledte efter en god retailer, en med stærke digitale kompetencer, en med kendskab til loyalitetsprogrammer — og en god leder. Og det har vi fundet i Gregers Wedell-Wedellsborg, siger Lars Vinge Frederiksen.

Det er ikke et "nyt" Matas, den nye direktør skal ind og opfinde. Strategien kører videre — og det er stadig de samme ting, som Matas skal tage konkurrencen op med:

"Der har altid være konkurrence inden for det, vi sælger. Og vi skal fortsat være de bedste. Der er der ikke ændret noget. Men bare det at få en ny mand på med friske øjne kan gøre en forskel," siger Lars Vinge Frederiksen.

Matas-chef: Normal-kædens fremmarch er gået i stå

Normal-kæden fortsætter med butiksåbninger 

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Nye finansieringsvilkår ændrer markedet for ejendomsudvikling markant

Det nuværende rentemarked og kommende krav fra Finanstilsynet vil medføre en kraftig forringelse af ejendomsbranchens finansieringsvilkår. Det skaber muligheder for både ejendomsudviklere og ejendomsinvestorer, især dem, som formår at agere i et tiltagende komplekst juridisk miljø, lyder det fra Bech-Bruun-advokat i denne klumme.

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier