EjendomsWatch

Fjernkøling af københavnske ejendomme har vokseværk

Energiselskabet Hofor oplever stigende efterspørgsel på fjernkøling. Næste opgave går på at kunne levere til ejendomme i Ørestad. 

Foto: HOFOR Fjernkøling

Det har indtil videre vist sig som en god forretning for hovedstadsområdets forsyningsselskab at oprette et datterselskab med fokus på fjernkøling af ejendomme.

Ifølge en pressemeddelelse præsenterer selskabet Hofor Fjernkøling en omsætning på 44,7 mio. kr. i 2016-regnskabet, hvoraf man skaber et resultat før skat på 14,4 mio. kr. Det er en pæn fremgang i forhold 2015 og giver ifølge Henrik Lorentsen Bøgeskov, chef for Hofor Fjernkøling, mod på yderligere vækst.

"Med flere kunder, der tilslutter sig fjernkøling, har vi bedre muligheder for at optimere vores produktion, hvilket kan aflæses direkte i top- og bundlinjen. Vores fjernkøleforretning fungerer på lige markedsvilkår med andre køleudbydere, og vi vil igen i år bruge hele overskuddet fra 2016 til at ekspandere, så endnu flere ejendomme i København kan få glæde af fordelene ved fjernkøling," siger han i pressemeddelelsen.

Der er på nuværende tidspunkt 62 ejendomme, der får fjernkøling fra Hofor, og tilgangen af nye kunder forventes at fortsætte i 2017. En udbygning til Ørestad går nu ind i projektfasen, således at der forventeligt kan tilbydes fjernkøling i området allerede fra 2018.

Sparer på elregningen

Gevinsten for kunderne er ifølge Hofor en besparelse på elregningen samt en CO2-besparelse til at sætte ind på CSR-kontoen. Kølingen fra Hofor produceres nemlig hele året med hjælp fra det kolde havvand i Københavns Havn.

Ifølge Henrik Lorentsen Bøgeskov kan fjernkølingen give besparelser på op til 40 pct. på drifts- og investeringsomkostninger og op til 70 pct. af CO2-udledningen.

"I særdeleshed ser mange af kunderne også en stor fordel i at kunne fjerne larmende og pladskrævende lokale køleanlæg samt at nedbringe risikoen for nedbrud og uventede reparationer ved at have sit eget køleanlæg. Alt dette outsources til os, og når vi udbygger vores køleproduktion hvert år med de nyeste produktionsmaskiner, får både vores eksisterede og fremtidige kunder glæde af det," siger Henrik Lorentzen Bøgeskov i meddelelsen.

Hofor står for Hovedstadsområdets Forsyningsselskab. Selskabet står for vandforsyning, spildevandsafledning, fjernvarme, bygas og fjernkøling og opfører vindmøller. Selskabet opstod i 2013 via en fusion mellem Københavns Energi og vandselskaberne i de otte ejerkommuner: København, Albertslund, Brøndby, Dragør, Herlev, Hvidovre, Rødovre og Vallensbæk.

Besværlig energirenovering kan lykkes gennem dialog

PKA sætter trecifret millionbeløb i miljørigtige boliger

Investor: Ørestad er bedre end sit rygte

 

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier