EjendomsWatch

McDonald's sælger alle sine danske restauranter

Verdens største burgerkæde har solgt alle sine restauranter i Danmark, Sverige, Norge og Finland til britisk rigmand.

Foto: AP

Verdens største burgerkæde har solgt alle sine 435 restauranter i Danmark, Sverige, Norge og Finland til den britiske rigmand Guy Hands.

Det meddeler fastfood-giganten i en pressemeddelelse fredag.

Handlen forventes afsluttet omkring slutningen af 1. kvartal 2017.

"Således har McDonald's valgt at overdrage driften af sine nordiske restauranter til det private investeringsselskab Terra Firma, der er ejet af finansmanden Guy Hands," skriver McDonald's i meddelelsen.

De to parter har underskrevet en såkaldt master-franchiser købsaftale, som betyder, at Guy Hands kommer til at være development licensee (DL) for de nordiske markeder, Danmark, Sverige, Norge og Finland. Det betyder, at han kommer til at have det fulde franchise til samtlige restauranter. Dermed får han ansvaret for bygningerne, og hvordan McDonald's restauranterne drives på et overordnet plan, mens selve restauranten er drevet af en franchise-tager under ham.

Beløbet for handlen oplyses ikke.

"Det her er en spændende mulighed for at forme et stærkt partnerskab med et af verdens førende globale brands. Jeg selv og min familie ser frem til at skulle arbejde sammen med McDonald's' team på tværs af regionerne. Vi har planer om at øge vores viden om industrien og finansielle ekspertise, herudover vil vi sørge for at få den fulde indsigt og viden om og tage en hands-on tilgang til at drive selskabet for at kunne viderebygge styrken af brandet sammen med kunderne og skabe flere vækstmuligheder både for franchise-tagerne og de ansatte," udtaler Guy Hands i meddelelsen.

Med overtagelsen regner McDonald's med at fortsætte den fornyelsesproces af restauranterne, som der allerede er sat gang i.

"Annonceringen af salget sker efter en grundig evaluering og selektionsproces, som er foretaget over det seneste år, som en del af en støre turnaround-plan, der blev annonceret i maj 2015, hvor McDonalds vil re-franchise 4000 restauranter inden udgangen af 2018 med et langsigtet mål om at gøre 95 pct. af forretningen til franchise," lyder det endvidere fra fastfood-koncernen.

(Denne artikel er leveret af EjendomsWatch' søstermedie FødevareWatch.)

Medie: McDonald's nærmer sig et frasalg af alle danske restauranter

Ny kæde går i kødet på Burger King og McDonald's 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier