EjendomsWatch

Ejendomme halter efter det samlede afkast hos Industriens Pension

Investeringer i ejendomme medvirker til, at Industriens Pension kan levere et ganske solidt afkast til sine medlemmer i 2016.

Foto: Industriens Pension

Industriens Pension leverede trods usikkerhed på de globale finansmarkeder et solidt 2016, hvor pensionskassen opnåede et samlet afkast på 11,4 mia. kr., hvilket svarer til 8,2 pct.

Selvom det især var områder som amerikanske aktier og investeringer i infrastruktur, der gav de største afkast, bidrog også pensionskassens ejendomsinvesteringer ganske pænt til det gode resultat.

Industriens Pension har ejendomsinvesteringer for i alt 7,9 mia. kr., og det gav i 2016 et afkast på 300 mio. kr., hvilket svarer til 3,9 pct.

"Vi er yderst tilfredse med, at det lykkedes at opnå et afkast på 8,2 % i 2016, selvom vi er mere optaget af de langsigtede resultater. For os handler det om at have en robust investeringsstrategi, som sikrer, at medlemmerne får det optimale ud af deres opsparing hos os, både når det går godt og mindre godt på finansmarkederne. Over de seneste 10 år har vi opnået et afkast på 8,4 % i gennemsnit om året," udtaler Laila Mortensen, adm. direktør i Industriens Pension.

Industriens Pension køber Aarhus-vartegn

Industriens Pension i langt sejt træk mod flere ejendomme 

 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier