Arkitekters nordiske vækst bremser indtjeningen

Selvom omsætningen vokser betydeligt, koster nye investeringer i Norden på bundlinjen for Aart Architects, som er tilfredse med udviklingen.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Hos arkitektvirksomheden Aart Architects er der for tiden stort fokus på at vokse sig større i Norden, og det er en proces, der i hvert fald på kort sigt kommer til udtryk i regnskabet, skriver Finans.dk.

For i det skæve regnskabsår 2015/16 lykkedes det Aart Architects at øge omsætningen med hele 50 pct. til 83,9 mio. kr., men samtidig lander bundlinjen på 3,3 mio. kr., hvilket er en tilbagegang på 700.000 kr. og får overskudsgraden til at dykke fra 6,4 pct. til 3,5 pct. Det er dog en bevidst strategi, lyder det fra selskabets direktør.

"Vi ser det ikke som en nedgang, men som noget rigtig godt. Vi har valgt at kaste en masse penge i store projekter og i vores afdelinger, så det er helt kalkuleret. Vi er blevet mere investeringslystne," siger Torben Skovbjerg Larsen, adm. direktør og medejer af firmaet.

Halvdelen af Aart Architects omsætning ligger i øjeblikket i Danmark, mens Norge er det næststørste, hvor der i øjeblikket er projekter for en samlet anlægssum på langt over 10 mia. kr., fortæller Torben Skovbjerg Larsen. Arkitektfirmaet ønsker blandt andet at vokse sig større i Sverige, hvor man senere vil åbne et kontor og satse på organisk vækst.

Aarhus-rådgivere vinder milliardprojekt på universitetsområde

Arkitekter vinder milliardprojekt i Aarhus ved at vælge enkelthed 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også