EjendomsWatch

Aarhus-rådgivere vinder milliardprojekt på universitetsområde

Nyt campusområde ved byens gamle kommunehospital omfatter mindst 110.000 kvm og investeringer for 1,2 mia. kr.

Foto: PR-visualisering: Aart Architects

Det bliver et aarhusiansk rådgiverteam bestående af Aart Architects, Møller & Grønborg, E+N og Trafikplan Rådgivende Ingeniører, som er blevet udvalgt til at rådgive Forskningsfondens Ejendomsselskab (Feas) om udviklingen af et nyt campusområde på Aarhus Kommunehospital, meddeler Feas.

Feas overtager området i 2019, hvorefter Aarhus Universitet begynder indflytningen.

"Samlet set var det dommerpanelets vurdering, at forslaget fra team Aart danner det stærkeste grundlag for en fremtidig omdannelse af Kommunehospitalet til en byintegreret campus. Der er ikke tale om et endeligt projekt, men et projekt, der skal arbejdes videre med i samarbejde med Aarhus Universitet og Aarhus Kommune," meddeler Feas, hvor adm. direktør Jørgen Land kalder rådgiverteamets sammensætning af arkitekter, landsskabsarkitekter, planlæggere, eksperter i istandsættelse af fredede og bevaringsværdige bygninger for en "rigtig god kombination for det videre samarbejde."

Målet er at skabe en byintegreret campus, hvor kombinationen af universitet, erhverv, boliger, butikker og offentlige formål skaber et levende og attraktivt byområde med aktivitet døgnet rundt.

Byggeriet bliver minimum 110.000 kvm. med en forventet investering på 2 mia. kr., inklusive den købspris på godt 800 mio. kr., som Feas har betalt Region Midtjylland for ejendommen og området.

Dommerkomiteen fremhæver især Team Aarts simple, men også storslåede vision om at skabe en rød pendant til det gule universitetsbyggeri. I vinderforslaget bevares de bedste dele af den eksisterende bebyggelse som udgangspunkt for fremtidens byggeri.

Hos Aart Architects udtaler adm. direktør og partner Torben Skovbjerg Larsen i meddelelsen:

”Aarhus Kommunehospital er ikke blot et areal med stort udviklingspotentiale. Det er et ganske særligt sted i byen med mange af de kvaliteter, som nye byområder ofte mangler. Det allermest ambitiøse - og det, der skaber de bedste muligheder - er derfor at bygge videre med udgangspunkt i stedets eksisterende kvaliteter. Det er at forene nyt og eksisterende ud fra samme tankesæt.”

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 25: Sommernerver

Rentestigninger og øget inflation smitter også af på ejendomsmarkedet, og i ugens løb har flere vægtige aktører i branchen forsøgt at mane til besindighed. Ingen grund til panik, endnu i hvert fald.

Medie: Nervøse investorer sår tvivl om milliardhandler

To konkrete ejendomshandler til flere milliarder risikerer ifølge mediet Insidebusiness at falde på gulvet, efter at en række danske og udenlandske investorer har gransket aktiverne og fundet prisen alt for høj i et økonomisk klima præget af usikkerhed og nervøsitet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier