Aarhus-rådgivere vinder milliardprojekt på universitetsområde

Nyt campusområde ved byens gamle kommunehospital omfatter mindst 110.000 kvm og investeringer for 1,2 mia. kr.
Foto: PR-visualisering: Aart Architects
Foto: PR-visualisering: Aart Architects

Det bliver et aarhusiansk rådgiverteam bestående af Aart Architects, Møller & Grønborg, E+N og Trafikplan Rådgivende Ingeniører, som er blevet udvalgt til at rådgive Forskningsfondens Ejendomsselskab (Feas) om udviklingen af et nyt campusområde på Aarhus Kommunehospital, meddeler Feas.

Feas overtager området i 2019, hvorefter Aarhus Universitet begynder indflytningen.

"Samlet set var det dommerpanelets vurdering, at forslaget fra team Aart danner det stærkeste grundlag for en fremtidig omdannelse af Kommunehospitalet til en byintegreret campus. Der er ikke tale om et endeligt projekt, men et projekt, der skal arbejdes videre med i samarbejde med Aarhus Universitet og Aarhus Kommune," meddeler Feas, hvor adm. direktør Jørgen Land kalder rådgiverteamets sammensætning af arkitekter, landsskabsarkitekter, planlæggere, eksperter i istandsættelse af fredede og bevaringsværdige bygninger for en "rigtig god kombination for det videre samarbejde."

Målet er at skabe en byintegreret campus, hvor kombinationen af universitet, erhverv, boliger, butikker og offentlige formål skaber et levende og attraktivt byområde med aktivitet døgnet rundt.

Byggeriet bliver minimum 110.000 kvm. med en forventet investering på 2 mia. kr., inklusive den købspris på godt 800 mio. kr., som Feas har betalt Region Midtjylland for ejendommen og området.

Dommerkomiteen fremhæver især Team Aarts simple, men også storslåede vision om at skabe en rød pendant til det gule universitetsbyggeri. I vinderforslaget bevares de bedste dele af den eksisterende bebyggelse som udgangspunkt for fremtidens byggeri.

Hos Aart Architects udtaler adm. direktør og partner Torben Skovbjerg Larsen i meddelelsen:

”Aarhus Kommunehospital er ikke blot et areal med stort udviklingspotentiale. Det er et ganske særligt sted i byen med mange af de kvaliteter, som nye byområder ofte mangler. Det allermest ambitiøse - og det, der skaber de bedste muligheder - er derfor at bygge videre med udgangspunkt i stedets eksisterende kvaliteter. Det er at forene nyt og eksisterende ud fra samme tankesæt.”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også